Nederlanders worden natuurlijk over het algemeen gezien als gierig maar uit onderzoek van D-reizen blijkt dat dit niet zo is op gebied van extra beenruimte. Ik vind het persoonlijk altijd heerlijk om dit soort onderzoeken te lezen omdat je je in het meeste herkent. Daarom wil ik graag dit interessante onderzoek met jullie bespreken!

route door Zweeds Lapland - extra beenruimte

Betalen voor extra beenruimte

Als het gaat om het aanschaffen van extra beenruimte boven op de prijs van het vliegtuig dan zijn de Nederlanders niet echt gierig. Maar liefst 70% is namelijk bereid om een bedrag te betalen voor extra beenruimte. Zelf ben ik ook, zeker op langere vluchten, absoluut bereid om meer te betalen voor extra comfort in de vorm van beenruimte. Gemiddeld willen mensen tussen de €25 en €50 betalen voor meer ruimte maar 6% is zelfs bereid om meer dan €200 te betalen voor meer beenruimte op een vlucht. Voor mij persoonlijk is ook €50 euro meestal de max om te betalen voor meer ruimte. Wat zou jij hiervoor over hebben? Leuk feitje is dat mannen meer over hebben voor beenruimte dan vrouwen!

extra beenruimte

Storende factoren in het vliegtuig

Het onderzoek heeft meer onderzocht dan alleen de beenruimte namelijk ook storende factoren in het vliegtuig. Waarschijnlijk schieten er meteen een aantal factoren door jouw hoofd, dat gebeurt bij mij namelijk ook. Gelukkig zijn we in Nederland erg eensgezind hierover want ik kan mij in alle punten goed vinden. De allergrootste ergernis zijn luidruchtige medereizigers, voor mij persoonlijk ook enorm vervelend. Meestal wil ik namelijk werken in het vliegtuig en dan kan ik mij slecht concentreren. Daarnaast wordt ook het trappen of duwen tegen de stoel en beperkte ruimte gezien als grote irritatiepunten tijdens het reizen met het vliegtuig. Andere punten zijn vertraging, slechte service en het betalen voor WiFi.

Ergernissen tijdens het boeken

Aan de hele vlucht gaat vaak veel vooraf, zoals het boeken. Ook daarbij kunnen ergernissen onderstaan en die heeft D-reizen ook op een rijtje gezet. Verreweg de grootste ergernis is een te hoge prijs voor een vliegticket, meestal is het in je hoofd rooskleuriger en wanneer je op internet gaat kijken kan je geïrriteerd worden door de daadwerkelijke prijzen. Daarnaast is het ook enorm vervelend als er niet duidelijk is of er nog toeslagen of belastingen bovenop de prijs komen. Men wil gewoon in één oogopslag kunnen zien wat de totaalprijs is. Een ergernis die ik zelf ook ervaar is de keuzestress door het grote aanbod, zowel leuke plekken om te bezoeken!

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij bereid zijn om te betalen voor extra beenruimte? En zo ja, wat zou het maximale bedrag zijn wat jij bereid bent te betalen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reisonderzoeken?

~ De groenste steden van Nederland

~ Top 5 stedentrips met strand

4 gedachten over “Nederlanders vinden extra beenruimte erg belangrijk!”

  1. Ja, ik kan me voorstellen dat het voor langere vluchten wel fijn is. Voor een korte vlucht zou ik niet bijbetalen. En max 30 of 40. Maar ik ben zelf ook niet zo lang dus ik heb meestal niet enorme last van te krappe beenruimte. Ik vlieg zelf trouwens niet veel, wij nemen bijna altijd de trein en ik zat te denken aan ergernissen daar en het eerste wat me te binnen schoot was een man die naast me zat in de trein en broodjes makreel ging eten. Dat rook zo enorm sterk, daar had ik echt even moeite mee haha

  2. Wij hebben als regel ingesteld dat we extra beenruimte kopen op vluchten langer dan drie uur. Tot nu toe hebben we hooguit 50eu bij moeten betalen, zeg ik zo uit m’n hoofd. Voor een echt lange vlucht zou ik dat wel ophogen naar 100eu. Het maakt de vlucht echt een stuk aangenamer. Speelt ook mee dat mijn man best lang is en niet te genieten als ie dubbelgeklapt naast me moet zitten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge