Ik denk dat het voor veel reizigers een ultieme wens is: een reis naar Australië. Ook voor mij, de zomer van 2018 is nog niet eens begonnen maar ik ben al aan het kijken voor een vakantie in de zomer van 2019. En Australië staat bovenaan het lijstje! Tijdens mijn voorbereiding zoek ik altijd praktische informatie op maar ook leuke tips en tricks. Vandaag deel ik mijn plan en bevindingen voor een reis naar Australië.

reis naar Australië

Hoelang ga je naar Australië?

Misschien wel de belangrijkste vraag om mee te beginnen, hoelang ga je naar Australië? Het is niet om de hoek dus persoonlijk zou ik niet voor één of twee weken die kant uit gaan. Omdat vriendlief aan de schoolvakanties vast zit, is het dus logischerwijs de beste keuze om in de zomervakantie te gaan. Bij de lengte van je reis moet je ook aan een visum voor Australië denken. Een visum voor Australië is namelijk 90 dagen in totaal geldig. Je kunt daarbij wel meerdere keren in en uit het land reizen. Aangezien wij in de zomervakantie willen gaan, hebben we geen problemen met de maximum termijn van 90 dagen.

reis naar Australië

De plekken die ik graag wil bezoeken tijdens een reis naar Australië

Naast een aantal praktische voorbereidingen en informatie is het leuk om lekker weg te dromen. Iets wat bij een land als Australië geen probleem is, er is namelijk genoeg te zien. Allereerst zou ik het liefst beginnen in Sydney. De stad heeft mij altijd al getrokken en is een goed beginpunt voor een reis door Australië. Het Opera House en de mooie stranden zou ik natuurlijk niet willen missen. Daarnaast lijkt het binnenland met Alice Springs en Uluru mij echt geweldig. Het landschap is heel bijzonder en uitgestrekt. En natuurlijk Great Barrier Reef, na het snorkelen op de Bahama’s ben ik weer helemaal enthousiast om meer van de onderwater wereld te zien. Ben jij wel eens wezen snorkelen? Welke tips heb jij om te bezoeken tijdens een reis naar Australië?

Hebben we je geïnspireerd om naar Australië te reizen? Vergelijk dan de mooiste rondreizen naar Australië op Australie.nl

Wat regel je van te voren?

Een grote vraag vind ik zelf, wat regel je van te voren. Ben jij wel eens in Australië geweest? Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaring dus laat zeker een reactie achter. Persoonlijk vind ik het sowieso fijn om ruim van te voren vliegtickets te regelen. Vaak scheelt het veel geld wanneer je van te voren vliegtickets boekt en dan weet je ook hoelang je precies weg gaat. Daarnaast is het nodig om een visum voor Australië van te voren te regelen, anders kom je het land niet in. Verder vind ik het fijn om voor de eerste paar dagen een hotel/hostel/appartement te regelen zodat je even kunt bijkomen. Dat geldt al helemaal wanneer je zo’n lange reis naar Australië achter de rug hebt.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. 

Lijkt een reis naar Australië jou ook zo leuk? Wat is jouw ervaring? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reisinspiratie?

~Bucketlist West-Amerika

– Een droom komt uit: het noorderlicht

~ Tips om vaker op reis te kunnen

20 gedachten over “Een reis naar Australië [op mijn bucketlist]”

  1. Ik ben zelf nog niet in Australië geweest. De lange vlucht heeft me tot nu toe tegen gehoud icm mijn beperkte vakantiedagen toen ik voor een baas werkte.
    Staat wel op mijn wensenlijstje. Ik ben dus benieuwd naar jouw ervaringen.

  2. Ik wil daar heel graag heen en dan liefst voor een maand. Of naar Nieuw-Zeeland. Lijkt me ook mega. In ieder geval, heel veel plezier met de voorbereidingen!

  3. Australie lijkt me fantastisch, alleen de reis houd me tegen. Mijn verste reis was 12 uur vliegen en om nog eens 12 uur in een vliegtuig te moeten zitten, poe!

  4. Ik zou dolgraag naar Tasmanie gaan. Het schijnt er heel mooi te zijn, maar dat is niet wat mij trekt. Ik heb een jaar een gastkind uit Tasmanie in huis gehad: wat zou het fantastisch zijn hem weer te zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge