Zoeken jullie inspiratie voor een leuk dagje uit in Nederland? Ga dan E-chopper rijden in Volendam en omgeving. Het is echt een ontzettend mooie omgeving en een leuk en betaalbaar activiteit om te doen met vrienden, familie of jouw partner. Daarom deel ik in dit artikel alles over dit leuke dagje weg!

E-chopper rijden in Volendam

Dagje uit in Nederland

Sinds de corona tijd heb ik steeds meer de liefde voor Nederland ontdekt. Ons eigen kikkerlandje is hartstikke mooi en heeft veel mooie plekken om te ontdekken. Daarom ga ik steeds vaker een dagje of nachtje weg in eigen land. Met de auto maar ook met de trein kun je veel mooie plekken in ons land bereiken en ontdekken. De omgeving van Volendam is ook een aanrader!

E-chopper rijden in Volendam

Prachtige omgeving

Een paar jaar geleden ben ik al eens in de omgeving van Edam geweest, maar toen heb ik Volendam niet kunnen ontdekken. De omgeving van Volendam is mooi en natuurlijk ook het echte centrum van het vissersdorp. Daarnaast zijn er in de omgeving meer mooie dorpen zoals Monnickendam, Uitdam en Zuiderwoude. Het is een omgeving waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen of op pad kunt met een E-chopper. Dat is naar mijn mening de leukste manier om dit stukje Noord-Holland te ontdekken.

E-chopper rijden

Een E-chopper huren bij Rent & Event is eenvoudig. Je kunt kiezen voor losse verhuur en dat je zelf een leuke route maakt. Maar je kunt ook, zoals wij, gaan voor een arrangement. Dan heb je naast de verhuur ook nog stops onderweg waar je bijvoorbeeld gaat lunchen, een foto maakt in klederdracht en koffie met appeltaart krijgt onderweg. Het fijne hieraan is dat alles is geregeld en ze bij Rent & Event de beste connecties hebben in de omgeving. Maar als je liever zelf kiest waar je luncht dan kun je uiteraard ook gaan voor losse verhuur.

E-chopper rijden in Volendam
E-chopper rijden in Volendam

Bij aankomst wordt alles geduldig en vriendelijk uitgelegd door Pieter en het rijden van een E-chopper is eenvoudig voor iedereen. Het is wel verplicht om een rijbewijs te hebben! Bij Rent & Event krijg je alle tips voor de omgeving en de beste route. Wij gaan voor een route via Monnickendam, Marken en met de boot terug naar Volendam.

E-chopper rijden in Volendam

Marken

Waar is zeker nog even een apart stukje aan wil wijden is het eiland Marken. Ik had er veel over gehoord maar was er tot op heden nooit geweest. Daarom waren we er meteen over uit, als we naar E-chopperen moeten we naar Marken. Het stukje over de dijk naar Marken toe was koud en voelde als een eeuwigheid maar het was het zeker waard. Wat een prachtig stukje authentiek Nederland! Je kunt hier per boot heen varen vanuit Volendam maar je kunt ook via de dijk naar het eiland toe rijden. Een rondje wandelen in het oude centrum is een aanrader maar ook een lekker visje scoren in de haven is een leuk idee. Ben jij wel eens op Marken geweest?

Disclaimer: Wij hebben E-chopper gereden op uitnodiging van Rent & Event. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij E-chopper rijden in Volendam? Ben jij wel eens in deze omgeving geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Boomhut XXL in Drenthe

~ Hotel op Schiphol

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Dagje uit in Nederland: E-chopper rijden in Volendam”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge