Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een stedentrip met de trein? Dan heb je vast de standaard antwoorden al voorbij zien komen zoals Berlijn, Parijs of Londen. Maar een originelere bestemming is Hamburg met de trein!

Hamburg met de trein
Hamburg met de trein

Reizen met de trein

Het reizen met de trein wordt de laatste jaren steeds meer gepromoot en verbeterd. Zeker in Europa is het steeds makkelijker om een stedentrip te maken met de trein. En de bestemmingen worden steeds uiteenlopender. Toen wij besloten een citytrip te gaan maken in april, was de eis dat dit per trein moest gebeuren. Na enig zoekwerk kwamen wij uit op tripje Hamburg met de trein. Mijn moeder kwam met de trein uit Kopenhagen en ik uit Rotterdam, ongeveer in het midden, dus ideaal!

Stap uit midden in het centrum – Hamburg met de trein

De treinrit van Nederland naar Hamburg duurt ongeveer vijf tot zes uur afhankelijk van je locatie in Nederland. Het makkelijkst is om een aantal maanden van te voren de treinrit te boeken via NS International. Zelf koos is voor de optie om in de Duitse trein een zitplaats te reserveren, dat kost €4 en is zeker een aanrader. In de meeste treinen in Duitsland is het namelijk druk, vooral in de weekenden. Op de treinrit hoefde ik maar twee keer over te stappen, wat enorm fijn is. Onderweg is het verstandig om een ruime overstap aan te houden zodat je niet in de problemen komt.

De voordelen van reizen per trein? Allereerst dat je midden in het centrum uitstapt! Je bent meteen op de plek van bestemming en hoeft niet meer van een vliegveld naar de stad te reizen. Daarnaast vind ik het ideaal dat je onderweg ook kunt werken, gezien er in de meeste treinen Wifi verbinding is. Verder is het een voordeel ten opzichte van de auto, dat je gaat zitten en zelf niks hoeft te doen. Een boekje lezen, werken of lekker naar buiten kijken.

Hamburg met de trein

Hamburg

Dan de stad Hamburg, in eerste instantie denk je niet meteen aan Hamburg voor een stedentrip waarschijnlijk. Maar ik moet toegeven, de stad heeft mij in heel veel opzichten positief verrast. De mensen zijn vriendelijk, het oude centrum is werkelijk prachtig en de sfeer is goed. Doordat de stad aan het water ligt, is er altijd veel te zien en beleven. Wij hebben dan ook een boottocht gedaan door de oude stad en natuurlijk de internationale haven, dat is absoluut een aanrader. Binnenkort zal ik een uitgebreid artikel plaatsen over de bezienswaardigheden in de stad.

Zou jij naar Hamburg met de trein gaan? Of ga je liever met de auto? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Hamburg?

~ Coming Soon

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge