Wat te doen tijdens corona periode? Natuurlijk blijf voornamelijk thuis maar er een leuk activiteit wat je ook tijdens deze periode kan doen. Namelijk een dag op pad gaan met een oldtimer, zoals deze prachtige Porsche 911. Het is veilig en zorgt ervoor dat alle maatregelen van het RIVM worden nageleefd. En daarnaast is het wel eens lekker om tijdens deze gekke tijden een leuke bijzondere dag te beleven.

Rekening houdend met de corona maatregelen

Huureenoldtimer heeft voldoende maatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat alle maatregelen van het RIVM in acht worden genomen. Hieronder de maatregelen die getroffen zijn:

  • Handen schudden wordt niet meer gedaan
  • De oldtimer wordt ontsmet voor en na iedere verhuur
  • Ga er alleen uit op met jouw eigen gezin en vermijd onderweg contact met anderen.

Hierdoor is het dus gewoon mogelijk om eens een leuk dagje weg te beleven in deze bijzondere periode. Tijdens het auto rijden kom je namelijk met niemand anders in aanmerking dan met jouw eigen gezin of partner.

doen tijdens corona

Activiteiten onderweg

Doordat alle openbare gelegenheden gesloten zijn, is het een beetje zoeken wat je kunt doen tijdens zo’n dag. Maar er is voldoende mogelijk hebben wij ervaren. Je kunt namelijk een gratis puzzelroute doen, die je zelf kunt uitprinten. Zo ben je educatief bezig, vooral erg leuk met kinderen. Daarnaast is er voldoende plek in Nederland om te gaan wandelen zoals in de Loonse en Drunense duinen. Maar ook de Reeuwijkse plassen en de Biesbosch is een aanrader. Wees natuurlijk alert dat als het te druk wordt in deze gebieden, je hier niet gaat wandelen. Verder is het een goed idee om een aantal spelletjes mee te nemen, stop onderweg bij een picknick bankje en doe een potje yathzee of mens erger je niet.

Doen tijdens corona

Doen tijdens Corona: Nederlandse dieren spotten

Doordat het overal zo rustig is, zijn de Nederlandse dieren een stuk actiever dan normaal. Onderweg kwamen wij allerlei soorten dieren tegen en dat spotten vind ik ontzettend leuk. Nog leuker is natuurlijk als je een camera hebt die dat ook kan vastleggen. In deze periode zijn er ook weer lammetjes in de wei en dat is natuurlijk hartstikke leuk om te zien. Verder hebben wij mooie vogels gespot, een fazant, zwanen en verschillende konijnen. Welke dieren heb jij de afgelopen periode gespot?

Doen tijdens corona
Doen tijdens corona

Picknicken onderweg

Gedurende de gehele periode van de corona maatregelen krijgt iedereen die een oldtimer huurt een gratis lunchpakket mee. Dit is natuurlijk wel nodig want door de sluiting van de horeca is er maar weinig anders mogelijk. Het pakket bestaat uit lekkere broodjes, een appel, thee of koffie en water. Daarnaast is er ook een leuk kleedje aanwezig en kun je dus overal waar je maar wilt (natuurlijk op 1.5 meter) gaan picknicken. Zo kun je toch genieten van een heerlijke lunch maar de maatregelen nog steeds in acht nemen.

De Porsche 911

Wij gingen op pad met deze prachtige Porsche 911 Targa uit 1979. De auto is een echte sportauto en maakt daardoor een heerlijk geluid. Er is plek voor twee personen (en twee kinderen) dus voor ons meer dan genoeg. Bij het ophalen krijgen we uitgebreide uitleg over de werking van de oldtimer, natuurlijk op de 1.5 meter afstand. We kregen tips bij het vertrekken, wat een mooie route was maar we zijn vervolgens lekker kriskras door het land gegaan. De Porsche 911 rijdt zwaar dus voornamelijk Sam heeft gereden, maar dat vond hij ook gewoon erg leuk. Een echte jongensdroom voor de meeste mannen.

Meer oldtimers

Naast de Porsche 911 zijn er nog ruim 50 andere oldtimers die je hier kunt huren. Huureenoldtimer heeft voldoende keuze. Misschien is jouw partner gek op Volkswagenbusjes, dan kunnen jullie daarmee op pad gaan. Maar er zijn ook meer stoere auto’s zoals een Ford Mustang, MG B of een Porsche Speedster. Wij reden als eens eerder in een Volkswagen Kever cabrio en een Volkswagenbus, allebei ontzettend leuk. Zeker voor gezinnen is zo’n bus echt een aanrader. Dan kunnen jullie ook tussendoor nog spelletjes spelen of iets eten, gewoon in de bus.

Wat te doen tijdens corona? Heb jij nog veilige tips? Laat het ons weten in de reacties!

Meer oldtimers?

~ Dagje met een Volkswagenbus

~ Op pad met een Kever cabrio

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Doen tijdens corona: dag op pad met een oldtimer!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge