Wat is een leuk activiteit voor op Aruba? Buggy rijden! Het is echt een leuk avontuur om met een buggy door de ongerepte natuur van het eiland te rijden. Buggy rijden op Aruba is een activiteit met een prijskaartje en daarom vertel ik er vandaag alles over en of ik het waard vond.

Buggy rijden op Aruba

Waar ga je huren?

Als je gaat zoeken naar het huren van een buggy op Aruba, dan kom je al snel tot de conclusie dat er enorm veel keus is. Er zijn tientallen bedrijven waar je kunt huren en daarom deel ik onze ervaring. Wij hebben namelijk gehuurd bij Ruff Riders, of ook wel Aruba 4×4 genoemd. Het is een kleinschalig bedrijf dat goede prijzen hanteert en vriendelijk is in de communicatie. Wij hebben per mail contact gehad en er werd steeds snel gereageerd en we konden voor de volgende dag nog een buggy huren. Onze ervaring was erg fijn! De dame die de buggy kwam brengen, heeft alles duidelijk uitgelegd en was erg vriendelijk. Je kunt betalen met cash of creditcard, met de creditcard is het wel 6% tax. Dus wij kozen ervoor om cash te betalen. De buggy wordt om 09:00 uur bij je hotel gebracht en om 17:00 uur weer opgehaald. Denk er wel aan dat je hem weer vol moet tanken voor dat deze wordt opgehaald.

Buggy rijden op Aruba

De kosten

  • 2 personen halve dag $210 – hele dag $240
  • 3 personen halve dag $230 – hele dag $270
  • 4 personen halve dag $240 – hele dag $280
Buggy rijden op Aruba

De leukste route voor buggy rijden op Aruba

Het makkelijkst is om te navigeren naar de California Lighthouse aan het noordelijke puntje van het eiland. Vanaf hier kun je gewoon de paden langs de kust naar het zuiden volgen. Er rijden vaak nog andere buggy’s of jeeps dus de weg vinden is niet lastig. Onderweg kom je onder andere langs Druif beach, een plek waar je zeker even moet stoppen. Ook de Bushiribana ruïnes zijn de moeite waard om een stop te maken. Als je net zoals ons de buggy van 9 tot 17 uur hebt, heb je ook genoeg tijd om verschillende stops te maken. Je kunt terug weer helemaal langs de oostkust maar kunt er uiteraard ook voor kiezen om over de openbare wegen aan de westkust van het eiland te rijden. Zelf zou ik zeker aanraden om gewoon de oostkust terug te pakken, dit is echt een stuk mooier. De uitzichten onderweg zijn adembenemend!

Het rijden zelf

Het rijden in de buggy is ontzettend makkelijk, de buggy is een automaat dus je hoeft niet te schakelen. Het schuren is in het begin even wennen want de buggy reageert overal heel fel op omdat het een 4×4 is. Zorg daarom dat je in het begin even rustig rijdt om later lekker flink gas te geven. Als je op de openbare weg rijdt, moet je je uiteraard aan de normale snelheden houden. Iedereen kan buggy rijden, het is echt heel makkelijk! Maar het geeft je wel een enorme adrenaline kick en dat maakt het een leuk avontuur.

Buggy rijden op Aruba

Doen of niet?

Ja zeker! Ondanks dat het bedrag voor het huren van een buggy op Aruba best wel hoog is, zou ik het zeker aanraden. Is het echt de enige manier om de oostkust van het eiland echt te ontdekken en dat is het zeker waard. De kust is namelijk echt prachtig en mag je zeker niet missen. Daarnaast is het natuurlijk ook een leuk avontuur met de buggy. Ben je met zijn tweeën? Probeer dan in het hotel aan andere gasten te vragen of dit hen ook leuk lijkt. Met vier personen is het namelijk een stuk goedkoper en kun je wel €40 per persoon besparen! En het is ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen op reis. Dus zo heb je twee vliegen in één klap!

Zou jij willen buggy rijden op Aruba? Lijkt het jou een toffe manier van het eiland verkennen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Aruba?

~ Snorkeltour Aruba

~ Hotel tip op Aruba

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Buggy rijden op Aruba: adrenaline met mooie uitzichten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge