Iedereen kent het wel van vroeger: apenkooien! Meestal de laatste les voor de vakantie, iedereen keek altijd uit naar deze les. Dat was de leukste gymles van het jaar! Sinds een aantal jaar is helaas het apenkooien verboden door de wet, in verband met verschillende ongelukken. Maar dat betekent niet dat je het nooit meer kunt doen, daar heeft Apenkooi Gym een idee op bedacht: Apenkooien als sport!

Apenkooi Gym

Vroeger was ik altijd al gek op gym en helemaal op de apenkooi lessen. Samen met mijn broer, hij schrijft op TomOutdoor over outdoor en extreme sporten. gingen wij naar de eerste les in Rotterdam. Enthousiast als we zijn waren we natuurlijk veel te vroeg aanwezig, maar daardoor konden we wel de zaal alvast ontdekken. We hadden ons online aangemeld voor de les en zagen dat er zo’n 23 anderen zouden komen. Een kwartier later was de hele zaal volgelopen en begonnen we aan de les. Eerst met een warming up, want dat is natuurlijk altijd belangrijk bij een sport.

Apenkooien gym

Na de warming up begonnen we met het echte apenkooien, iedereen was warm en enthousiast en zo begon iedereen fanatiek aan het eerste spel. Het kat en muis spel, maar dan alleen over de toestellen. Erg leuk, ik merkte al snel dat ik niet meer de conditie en lenigheid van vroeger had. Na het eerste spel was ik al uitgeput (oeps). We hebben hierna nog meerdere spellen gedaan met de toestellen en de “apenkooi” opstelling. De leraren Jobjan en Hans waren erg enthousiast en hadden leuke spellen bedacht. Het leuke aan deze lessen is dat je iedere les iets anders kunt doen, het verschilt altijd.

Apenkooien

Ik vond het een erg leuke avond, ik had naderhand echt een voldaan gevoel. Het zweet stond overal aan het einde van de avond, dat zegt genoeg toch?! Het leuke is dat je ook nieuwe mensen leert kennen tijdens de lessen. Ik ga liever iedere week een keer apenkooien dan naar de sportschool.

Apenkooi Gym

Ook is het erg leuk om te doen met een vrijgezellenfeest, teamuitje of bedrijfsuitje. Zo kun je met ouderwets trefbal al je collega’s afgooien, heerlijk toch? Er zijn dus een hoop mogelijkheden om te gaan apenkooien met vrienden, familie of collega’s. Kun jij je de laatste keer herinneren dat je bent wezen apenkooien? Waarschijnlijk niet meer sinds de basisschool… Het is dus nu de tijd om oude herinneringen boven halen.

Praktische informatie:

  • Apenkooi Gym kun je doen in: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Breda & Groningen.
  • Je betaalt €5 voor de eerste proefles. Daarna betaal je €7,50 per les. Je kunt ook een strippenkaart van 5 lessen voor €30,00 nemen of 8 lessen voor €45,00.
  • Zorg dat je makkelijke sportkleding draagt en neem een fles water mee.

Disclaimer: Ik bezocht het apenkooien op uitnodiging van Apenkooi Gym. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijk mening.

Vond jij apenkooien vroeger altijd al leuk? Zou jij gaan apenkooien als sport? Laat het ons weten in de reacties!

Meer sportieve activiteiten?

~ Suppen, de watersport voor iedereen

– 3x sportieve activiteiten in Zeeland

16 gedachten over “Apenkooien: een sportieve activiteit voor iedereen!”

  1. Wat super cool dit! Ik vond apenkooien ook altijd de leukste gymles en wij deden het altijd vóór elke vakantie. Helaas nog geen apenkooi gym bij ons in de buurt, maar anders zou ik denk ik wel een keer gaan kijken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge