Een doorlopende reisverzekering is voor iedereen die een aantal keer per jaar op reis gaat handig en in mijn ogen nodig. Maar de tijd van wintersport komt er weer aan, hoe werkt dat dan? Wintersport met een doorlopende reisverzekering, wat dekt de reisverzekering? Vandaag deel ik mijn ervaringen en tips.

Een doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is altijd handig tijdens reizen, ook tijdens wintersport. De doorlopende reisverzekering dekt veel zoals diefstal, beschadiging van uw bagage en medische kosten. Klik hier voor een doorlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering zorgt ervoor dat jij in ieder geval verzekerd bent van hulp als er op reis iets gebeurt. Als reiziger is het lastig om in zo’n situatie alles onder controle te houden en weten wat je moet doen. Het fijne van een doorlopende reisverzekering, je kunt altijd contact opnemen met jouw verzekeraar en ze zullen jou altijd helpen. Je bezit vaak meer van waarde dan je denkt; een fotocamera, filmcamera, een dure jas of een mooie koffer. Zeker op wintersport heb je vaak veel spullen van waarde bij je, dus een verzekering is altijd handig.

Wintersport in Oostenrijk

Wintersportdekking

Als je op wintersport gaat is er namelijk meer dat verzekerd moet worden. Beschadiging aan jouw ski’s tijdens het reizen, medische kosten bij een skiongeval. Dit soort problemen worden alleen verzekerd als jij wintersportdekking aan hebt staan. Ook als je geen eigen materiaal hebt, is via de wintersportdekking het gehuurde materiaal verzekert. En het belangrijkste natuurlijk, medische kosten en ongevallen worden ook verzekerd met een wintersportdekking. Als je alleen gaat wandelen en langlaufen is een wintersportdekking niet nodig. Maar als je een winterse bestemming bezoekt, zoals ik binnenkort Spitsbergen, dan is het wel verstandig om wintersportdekking aan te zetten. Wij gaan daar namelijk ook een aantal leuke winterse activiteiten doen, waaronder ook skiën. Bij dit soort winterse activiteiten kan natuurlijk ook iets gebeuren en dan is een wintersportdekking altijd een handige toevoeging.

Bij de meeste verzekeraars kun je Wintersportdekking gemakkelijk aanzetten via internet. Denk hier dus altijd aan, voor jij vertrekt op wintersport. En denk er natuurlijk aan om hem na thuiskomst weer uit te zetten, zodat je niet het hele jaar door voor Wintersportdekking betaalt.

Wintersport met een doorlopende reisverzekering

Praktische informatie:

  • Zorg dat je nooit zonder reisverzekering op vakantie gaat (in binnen- of buitenland).
  • Zorg dat je het nummer van de verzekeraar bij de hand hebt.
  • Als je buiten Europa gaat, zorg dat je de Werelddekking aanzet.
  • Zorg dat als je gaat wintersporten, je de Wintersportdekking aanzet.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ga jij op wintersport met een doorlopende reisverzekering? Denk dan aan de Wintersportdekking! Denk jij altijd aan het aanzetten van de Wintersportdekking? Laat het weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Tips voor autoverhuur in het buitenland

– Hoe pak je snel je koffer in?

22 gedachten over “Wintersport met een doorlopende reisverzekering”

  1. Ik durf het helaas niet! Ben als de piep dat ik iets breek ofzo..

    Maar wel hele goede tips voor mensen die wel gaan en nog zoekende zijn en door de bomen het bos niet meer zien. Ik denk dat ze hier wel een heel eind mee kunnen komen!

  2. Ik heb momenteel nog een ‘gewone’ doorlopende reisverzekering, maar weet niet of ik die aanhoud. Eerder ging ik vaker weg dan tegenwoordig en dan is het toch steeds een flinke hap geld. Wintersportdekking zet ik alleen aan als ik echt op wintersport ga, want dat is zelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge