Nepal is een prachtig land met indrukwekkende natuur. Veel mensen kiezen er daarom voor om lekker te gaan wandelen of zelfs richting Everest Base Camp te gaan. Zelf heb ik geen ervaren wandelaar en daarom koos ik voor een reis waarbij dat ook niet inbegrepen zat. Er was wel een andere wandeling namelijk van Panuati naar Sanga, zo maakte ik kennis met wandelen in Nepal.

wandelen in Nepal
wandelen in Nepal

Het beginpunt

Vanuit het centrum van Panuati loop je het dorp uit en begint de wandeling. Het is meteen een steile klim en je merkt meteen dat de conditie van de groep erg uit elkaar ligt. Sommigen staan boven al enkele minuten te wachten en anderen komen hijgend aan. Onze jonge gids probeert hier rekening mee te houden en we gaan door. Al snel komen de eerste mooie uitzichten onderweg. We lopen namelijk de berg omhoog waar de hele vallei zichtbaar is. Ook meteen een goed moment om weer even op adem te komen. Vanaf dat punt lopen we over verschillende bergkammen verder en komen we langs prachtige plekken.

wandelen in Nepal
wandelen in Nepal

De wandeling

In totaal is de wandeling ongeveer 10 kilometer en zijn we er ruim vier ook mee bezig geweest. Onderweg kwamen we langs de mooiste uitzichtpunten en kwamen we mooie dieren tegen. Zelf ben ik geen getrainde wandelaar en was het op enkele punten best zwaar. Toch zou ik de wandeling absoluut aanraden. Je ziet namelijk een totaal andere kant van het land dan op grote toeristische plekken. Je wandelt langs de kleine dorpjes die niet vaak groepen toeristen zien. Verder leer je hoe de mensen hier leven en onze jonge gids kon daar ook veel over vertellen. De wandeling was echt één van de hoogtepunten van onze reis door Nepal.

wandelen in Nepal

Bewegwijzering

Het is moeilijk om zelf het beginpunt te vinden maar je kunt aan verschillende mensen vragen waar de weg naar Sanga loopt. Ze zullen je erop wijzen en al snel kom je bordjes tegen. Er staan op verschillende kruispunten borden waar je naartoe moet zodat je niet verdwaalt raakt. Toch zou ik persoonlijk aanraden om op pad te gaan met een gids. Die kan je namelijk ook van alles vertellen over de omgeving. Mocht je toch zelf op pad gaan, vraag de locals om de weg mocht je die niet kunnen vinden. Maar vaak staan er bordjes om de weg aan te geven. Meer bijzondere wandelingen vind je hier.

Ga goed voorbereid op pad tijdens het wandelen in Nepal

Het is wel belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat, het is namelijk geen lichte wandeling. Neem voldoende water mee en zorg dat je ook voldoende te eten mee neemt. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Onderweg is er eigenlijk geen toilet te vinden dus mocht je naar de wc moeten, is het meenemen van toiletpapier ook een aanrader. En vergeet je niet in te smeren tegen muggen want die heb je hier ook genoeg. Door de warmte in Nepal kan het zijn dat je het zwaar krijgt en het anders ervaart dan wandelen in Nederland, logisch. Op een zonnige dag is het gebruiken van zonnebrand ook geen overbodige luxe natuurlijk. Wandelen in Nepal is in veel opzichten anders dan bij ons dus zorg dat je hier op voorbereid bent.

Zou jij hier willen wandelen in Nepal? Welke wandeling heb jij gemaakt in Nepal? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nepal?

~ 16 daagse rondreis Nepal

– Do’s en don’ts op reis in Nepal

~ Jeepsafari Chitwan

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Wandelen in Nepal: van Panuati naar Sanga”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge