Op zoek naar leuke vakanties in Nederland? Dan ben je hier aan het goede adres. Het is ontzettend leuk om in eigen land op vakantie te gaan. De meesten hebben in de corona tijd ontdekt dat ook Nederland erg leuk is, wij ook. Daarom is het ook voor deze lente en zomer een aanrader om in Nederland op vakantie te gaan. In dit artikel vertel ik alles over de leukste vakanties in Nederland en met name vakanties midden in de natuur.

vakanties in Nederland

Vakantie in eigen land

Een vakantie in eigen land is ontzettend leuk en je hoeft geen rekening te houden met lange wachtrijen op Schiphol. Een huisje huren in Nederland is natuurlijk niet lastig, maar het vinden van een fijn en goed huis kan wel uitdagend zijn. Maar eerst is het belangrijk om de locatie te bepalen! Zelf ben ik, zoals de meeste Nederlanders, gek op de Veluwe maar ook Drenthe en Zuid-Limburg zijn favoriet. In deze regio’s wil je natuurlijk voornamelijk genieten van de omgeving dus een fijne locatie is essentieel. Als je gaat voor een echte relax-vakantie dan wil je midden in de natuur ver van de faciliteiten zitten. Om echt even helemaal tot rust te kunpnen komen!

Tusken de Marren - zuid oost friesland

Overnacht in de natuur

Het leukst is, naar mijn mening, om midden in de natuur te overnachten. Een vakantiehuisje in Nederland waar vandaan je meteen kunt wandelen of fietsen, dat is natuurlijk het allerleukst! Dat vind ik echt het ultieme vakantiegevoel in Nederland, lekker de fiets op stappen en gaan. Een huisje boeken via Natuurhuisje is daarom een leuke tip. Je kunt hier allerlei soorten vakantiehuisjes vinden van een unieke pod tot een luxe villa. In elke prijsklasse is wel iets leuks te vinden voor jou! Je kunt gaan voor een huisje op een vakantiepark of voor een huisje bij natuurliefhebbers in de tuin. Het leukst is om de vogeltjes te horen fluiten of de golven van de zee te horen. Dan weet je meteen, ik ben op vakantie!

Sportieve activitetien in Zeeland

Lente en zomer vakanties in Nederland

De lente en zomer zijn de ideale periodes om lekker in eigen land op pad te gaan. Mooie plekken om naartoe te gaan in deze seizoenen zijn Zeeland of de Waddeneilanden. Zelf ben ik gek op Texel maar, ook Zoutelande en Burgh Haamstede zijn echt aanraders. Met een beetje geluk is het heerlijk weer en kun je genieten van de mooie Hollandse kust. Als het weer de hele zomer zo is als deze week, dan kunnen we zeker genieten van een fijne zomer in eigen land. Op mijn website vind je ook meerdere aantrekkelijke wandelingen en fietsroutes door het hele land. Deze kun je uiteraard doen tijdens vakanties in Nederland. Een goede tip is deze wandeling in Zeeland, bij de Westerschouwen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke vakanties in Nederland vind jij leuk? Zou jij ook graag in de natuur overnachten? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Tips voor Friesland

~ Boomhut in Drenthe

Bewaren op Pinterest?

10 gedachten over “Leuke vakanties in Nederland: overnacht in de natuur”

  1. Ik vind het heerlijk om in eigen land weg te gaan, vooral een weekendje weg. Nederland heeft zo veel leuke plekjes. Het huren van leuke huisjes is de afgelopen jaren erg populair geworden, toch heb ik dat nog niet heel vaak gedaan. Daar mag snel verandering in komen. 😉

  2. Jaaa, hier ben ik een groot voorstander van. Vakantie in eigen land. Ik zag het echt met lede ogen aan hoe druk het was op Schiphol. Hebben we dan helemaal niets geleerd van de coronacrisis en de alarmerende klimaatveranderingen?

  3. Ik wil nog graag een keer in een natuurhuisje samen met mijn man, waarbij je de wilde dieren rondom je huisje ziet lopen.

  4. Door corona zijn we noodgedwongen twee keer in eigen land op vakantie geweest, Zuid-Limburg en Zeeland, en hoewel beide regio’s ons ontzettend goed zijn bevallen, heeft een vakantie naar het buitenland toch mijn voorkeur. Ik ben vooral gek op Oostenrijk en mis de bergen echt. Gelukkig gaan we binnenkort weer die kant op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge