Een reis naar Marokko maken is hartstikke gaaf, echt een aanrader. Je hebt een 1001 nachten gevoel vanaf het moment dat je hier aankomt. Marokko ligt in Afrika en qua voorbereidingen merk je dit wel, het is niet zomaar een vakantie binnen Europa. Daarom deel ik vandaag alle praktische informatie Marokko die ik heb opgedaan tijdens mijn reis door het mooie land.

Boot Marokko naar Spanje

Reizen naar Marokko

Er zijn eigenlijk maar twee manieren om naar Marokko te reizen, namelijk per auto en boot of per vliegtuig. Je kunt vanuit Nederland naar het zuidelijke puntje van Spanje rijden en daar de boot nemen. Zelf heb ik deze boot genomen toen ik vanuit Marokko op doorreis naar Spanje ging. Maar als je niet van plan bent naar Spanje te gaan is het vliegtuig de meest handige optie. Je kunt vanuit Nederland rechtstreeks vliegen naar Marrakesh, Tanger, Fez, Oudja, Nador en Casablanca. De prijzen van vliegtickets naar Marokko liggen rond de €150 tot 200 als je op tijd boekt. Ga je in het hoogseizoen of boek je laat? Dan kunnen de prijzen oplopen tot €300 voor een retourtje. Air Arabia, Royal Air Maroc, Ryanair maar ook onze eigen Transavia en KLM vliegen rechtstreeks naar deze bestemmingen.

Vervoer binnen Marokko

Dan het reizen door Marokko als je aangekomen bent, dit hangt uiteraard af van jouw doel van de vakantie. Ga je voor een stedentrip in één van de mooie steden? Dan is het nemen van een taxi naar jouw accommodatie een goede optie. Maar ben je van plan meerdere steden en plekken te bezoeken, dan is het nemen van een huurauto een aanrader. Mijn persoonlijke tip is Sunnycars, een Nederlands bedrijf, waarbij je altijd 100% verzekerd bent. De prijzen zijn goed en de service is geweldig! Het auto rijden in Marokko heb ik een los artikel over geschreven. Over het algemeen zijn de wegen goed begaanbaar maar in het zuiden en oosten zitten er in de wegen veel gaten. Belangrijk is dat er veel politie is die controleert op snelheidsovertredingen dus zorg dat je niet te hard rijdt!

Praktische informatie Marokko

Accommodaties door het hele land

Accommodaties in Marokko zijn een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld in Nederland of andere Europese landen. Je moet daarentegen ook een andere soort accommodatie verwachten. Het zijn voornamelijk Riad’s, een traditioneel Marokkaans huis met een binnentuin. Soms slaap je bij mensen in huis maar het kan ook zijn dat een hele Riad tot gastenverblijf is omgetoverd. Je kunt van te voren het beste al accommodaties vast leggen, via Booking.com. Zeker in populaire steden zoals Fez of Ouarzarzate moet je zeker vier weken van te voren boeken om een leuke slaapplek te hebben. Tussen de €30-40 per nacht inclusief ontbijt is een goed tarief. Wil je voor iets luxer gaan? Dan moet je rekenen op €50-60 per nacht inclusief ontbijt.

Praktische informatie Marokko

Praktische informatie Marokko rondom het betalen

In Marokko heb je de Dirham als valuta, over het algemeen wordt er meestal betaald met contant geld. Belangrijk is dus om voldoende contanten bij je te hebben maar natuurlijk niet te veel. Per transactie in een buitenlandse valuta betaal je een bedrag (€2-5 verschillend per bank). Je kunt daarom het beste een groter bedrag in één keer opnemen zodat je dit minder geld kost.

100 Marokaanse Dirham is ongeveer €10 (anno april 2022)

Bewaar het contanten geld op verschillende plekken zodat het niet aantrekkelijk is voor beroving. In alle grote steden zijn ATM’s te vinden, ga je naar het platteland of een eiland, neem dan voldoende contanten mee.

Heb jij wat gehad aan deze praktische informatie Marokko? Welke tips neem jij mee tijdens het plannen van een vakantie naar Marokko?

Meer Marokko?

~ Onze route door Marokko

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge