Nog even en we kunnen weer op vakantie. De zomermaanden staan voor de deur en veel mensen maken weer vakantieplannen. Nu de corona cijfers dalend zijn mogen we ook weer naar het buitenland voor een ontspannen vakantie. Dat kan met een camper, een caravan, een vouwwagen of een tent. Steeds vaker kiezen mensen voor het gemak van een vouwwagen. Gemakkelijk mee te nemen achter elke auto en snel op te bouwen wanneer het vakantieadres is bereikt. In dit artikel lees je alles over op vakantie met de vouwwagen.

vakantie met de vouwwagen

De voordelen van een vouwwagen

Vouwwagens zijn zeker niet nieuw maar de vouwwagens van nu zijn niet meer te vergelijken met die van jaren terug. De vouwwagen is dan ook bezig aan een ware comeback. In tegenstelling tot een camper of caravan is rijden met een vouwwagen voor iedereen met een rijbewijs mogelijk. Voor campers moet men vaak al beschikken over een groot rijbewijs en rijden met een caravan schrikt veel mensen af. Een vouwwagen is gemakkelijk achter de auto te bevestigen en doordat de vouwwagen laag is blijft het zicht prima. Ook is de vouwwagen veel minder windgevoelig dan een caravan. De Camp trail is slechts één van vele comfortabele moderne vouwwagens.

Ideale combinatie tussen caravan en tent

Een vouwwagen is een ideale combinatie tussen caravan en tent. U heeft de luxe van een caravan door de aanwezigheid van een heerlijk bed en het gemak van een tent die gemakkelijk mee te nemen is. De vouwwagen combineert het beste van beide. Vouwwagens bieden veel opbergruimte en hebben een eigen keukenblokje. De ruimte is eventueel nog te vergroten door een aparte voortent te plaatsen. Opzetten van een vouwwagen is vandaag de dag een fluitje van een cent. Het hele systeem is volledig automatisch geregeld zodat de vakantie zo snel mogelijk kan beginnen.

Vouwwagen op maat voor elk soort vakantie

Vouwwagens zijn te koop in vele verschillende merken en typen. Elk met hun eigen kenmerken en specifieke eigenschappen. Een vouwwagen kopen is een prima investering voor vele jaren vakantieplezier. Wat de samenstelling van uw gezin ook is of welk soort vakantie u ook wenst, voor alles en iedereen is een vouwwagen op maat te koop. Wanneer u een vouwwagen koopt met een gewicht van minder van 750 kg mag iedereen met een rijbewijs B daarmee rijden. Weegt de vouwwagen meer dan 750 kg dan heeft u een BE rijbewijs nodig. Neem bij het kopen van een vouwwagen ruim de tijd om u goed voor te laten lichten en de specifieke eigenschappen van de verschillende vouwwagens te ontdekken.

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij ook op vakantie met de vouwwagen gaan? Op welke plekken zou jij dan willen overnachten? Laat het ons weten in de reacties!

Meer kamperen?

~ Caravan verkopen

~ Glamping in Brabant

2 gedachten over “Ontspannen op vakantie met de vouwwagen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge