Heb je het de laatste tijd erg druk gehad op jouw werk? Of is het thuis bijzonder hectisch geweest? Dan wil je er mogelijk wel even tussenuit. Overweeg in dat geval een weekendje weg te gaan. Helaas denken veel mensen dat dit behoorlijk wat geld kost. Een weekendje weg kan je inderdaad veel geld kosten, maar dat hoeft niet. Om jou een handje te helpen, zetten we hier 4 tips voor een goedkoop weekendje weg op een rijtje.

Gulperberg - grote groep - goedkoop weekendje weg

1. Blijf binnen Nederland

Als je een weekendje weg wilt, kun je naar een grote stad in het buitenland gaan. In dat geval moet je niet alleen de overnachtingen betalen, maar ook het vliegticket. Je hebt immers niet genoeg tijd om er met de auto heen te gaan. Nadeel van een vliegticket is dat de prijs van jouw weekendje weg fors omhoog gaat. Vind je dit zonde? Blijf dan lekker binnen Nederland. Je kunt dan immers met de auto of het openbaar vervoer naar jouw bestemming, waardoor er sprake is van een goedkoop weekendje weg.

Overnachten in Loosdrecht

2. Ga op zoek naar aanbiedingen voor een goedkoop weekendje weg

Sommige hotels brengen behoorlijk hoge prijzen in rekening voor een overnachting. Hierdoor laat jij je mogelijk weerhouden om in een hotel te overnachten. Zonde, want veel hotels hebben namelijk aanbiedingen voor een weekendje weg. Neem bijvoorbeeld deze Fletcher aanbieding. Hierdoor is het mogelijk om al voor slechts 25 euro een nachtje weg te boeken. Voor dit bedrag krijg je niet alleen een kamer, maar het ontbijt zit eveneens bij de prijs in. Naast Fletcher hotels zijn er ook andere hotels waar je dankzij aanbiedingen goedkoop kunt overnachten.

Glamping de Bosweide - goedkoop weekendje weg

3. Boek pas op het laatste moment

Er zijn mensen die het prettig vinden om al geruime tijd van tevoren een weekendje weg te boeken. Op deze manier voorkom je immers dat het hotel van jouw voorkeur volgeboekt is in het weekend dat jij weg wilt. Toch is het niet altijd aan te raden om ruim van tevoren te boeken. Waarom niet? Omdat je dan mogelijk onnodig veel betaalt voor jouw weekendje weg. Wacht daarom liever tot het laatste moment. Je kunt dan een last minute boeken. Het aanbod is dan misschien niet bijzonder groot, maar je bespaart mogelijk veel op een weekendje weg.

4. Vergelijk aanbieders met elkaar

Wil je voor weinig geld een weekendje weg? Dan raden wij je aan verschillende hotels met elkaar te vergelijken. Op deze manier achterhaal je namelijk hoeveel een weekendje weg jou gaat kosten. Voor het vergelijken kun je de website van verschillende hotels bezoeken. Dit kost je alleen flink wat tijd. Gelukkig kan het vandaag de dag een stuk makkelijker en sneller. Je kunt namelijk hotels vergelijken met behulp van een vergelijkingssite. Op zo’n site zie je in één oogopslag wat het goedkoopste hotel is voor een weekendje weg.

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ga jij graag een goedkoop weekendje weg? Welke tip ga jij vanaf nu meenemen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer inspiratie?

~ Hoe boek je een fijn hotel?

~ Overnacht bij de Loosdrechtse plassen

4 gedachten over “Vier tips voor een goedkoop weekendje weg”

  1. Wij boeken vrij altijd last minute en dan vergelijken we enorm de prijzen zo ook 2 jaar terug week macadonie met vlucht hotel en ontbijt waren we 110 pp kwijt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge