Deze hotel tip Movie Park Germany gaat over het Monopol hotel in Gelsenkirchen. Dit is op ongeveer 20 minuten rijden van het toffe pretpark Movie Park Germany. Wij hebben hier een nacht verbleven voordat we naar het pretpark gingen en hebben hier een fijn verblijf gehad.

Bereikbaarheid

Het Monopol hotel ligt in de stad Gelsenkirchen. Dit is een stad die ligt in de agglomeratie van Duisberg, Essen en Dortmund. Deze drie steden zijn nagenoeg aan elkaar gegroeid en ook Gelsenkirchen hoort hierbij. Vanuit Rotterdam is het 220 kilometer en ben je dus ongeveer 2,5 uur aan het rijden naar het hotel. Doordat wij graag om 9 uur ’s morgens bij het pretpark wilden zijn, hebben we gekozen voor een overnachting in een hotel vlakbij. Afhankelijk van de drukte is het ongeveer 20 minuten rijden vanaf het hotel naar het pretpark. Zo kun je dus heerlijk rustig opstaan.

Hotel tip Movie Park Germany

De kamer & badkamer

Wij verbleven in de Comfort Driepersoonskamer, dit is voor één nacht prima maar voor langere tijd is het vrij krap met drie personen. Het derde bed is namelijk een opklapbed. Maar voor twee personen is deze kamer ideaal. Alles is goed schoon en netjes. De stijl is in mijn ogen typisch Duits, grote kussens op het bed en veel geel & rood in de kamer. Daarnaast is de badkamer praktisch ingedeeld en de hygiëne is goed. Verder heeft de kamer een airco, televisie, bureau en mooie grote kledingkast.

Het hotel

Het Monopol hotel in Gelsenkirchen is een kleinschalig hotel dat bestaat uit zes verdiepingen. Wij verbleven op de derde etage en vanuit daar heb je een leuk uitzicht over de straat en omgeving van het hotel. Je kunt in het hotel ook ontbijten, wij kozen voor een ontbijt bij de overnachting. Het ontbijt is uitgebreid en alles is vers. Voordat je een dagje naar het pretpark gaat, kun je jezelf hier goed van een ontbijt voorzien. Belangrijk om te weten is dat de receptie niet 24/7 bemand is dus dat je voor 21:00 uur ’s avonds moet inchecken.

Movie Park Germany

De omgeving van deze hotel tip Movie Park Germany

Je kunt in de omgeving van het hotel op verschillende plekken een hapje eten. Daarnaast ligt het hotel naar een stadspark waar je fijn kunt wandelen. Maar mocht je voor dezelfde reden naar dit hotel gaan als wij, dan maakt de omgeving niet heel veel uit. Het belangrijkst is dat je naar Movie Park Germany kunt gaan binnen 20 minuten. Deze hotel tip Movie Park Germany ligt niet in het centrum van Gelsenkirchen maar je hebt wel een milieu sticker nodig. Zorg dat je deze ongeveer één week voor vertrek aanschaft, dan is deze sowieso op tijd.

Prijs voor twee personen exclusief ontbijt per nacht: vanaf €80 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Wat vind jij van deze hotel tip Movie Park Germany? Zou jij hier willen overnachten? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Duitsland?

~ Movie Park Germany

~ Phantasialand

2 gedachten over “Hotel tip Movie Park Germany: 20 min rijden van het park”

  1. Ik zat inderdaad al even naar de foto met drie bedden te kijken, maar inderdaad krap, maar ach, voor 1 nachtje red je je natuurlijk wel. Het is niet direct een hotel waar ik zou overnachten, maar dat is vooral omdat ik niks met zo’n park heb en dan eerder voor een andere locatie zou gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge