De route van Dubrovnik naar Split kun je op verschillende manieren afleggen. De twee steden in Kroatië zijn goed met elkaar te combineren. Daarom deel ik vandaag hoe je deze route het beste kunt afleggen en welke manieren er allemaal zijn. Daarbij deel ik een fijne tip voor de website Bookaway.

rondreis kroatië

Hoe vind je de beste route? Gebruik Bookaway

Het zoeken van een route, overal op de wereld kun je het beste doen via Bookaway, Zo ook voor de route van Dubrovnik naar Split. Op de website van Bookaway kun je namelijk alle mogelijke manieren van reizen tussen twee plekken vinden. Daarbij zie je duidelijk staan wat de kosten en de reistijd is. Zo kun je waar dan ook ter wereld beslissen welke manier van reizen tussen twee plekken je wilt gebruiken. Daarbij kun je filters toepassen zoals privé transfer, ophalen bij het hotel of voorzieningen zoals airconditioning. Sinds ik de website van Bookaway heb ontdekt, ben ik mega enthousiast. Bij iedere nieuwe reis die ik ga plannen, zoek ik via de site welke manier van reizen de goedkoopst, snelste of meest comfortabele is.

Kroatië

Bus – €15 enkele reis [4 uur]

Er zijn twee verschillende touroperators die de route rijden van Dubrovnik naar Split. De Globtour voor $21 en de Autotrans by Arriva voor $20. Beide bussen doen even lang over de tocht en vertrekken drie keer per dag. Je kunt dus kiezen voor de bus waarbij de vertrektijd het meest voordelig is over de vertrekplaats. In dit geval maakt het niet uit. Allebei de organisaties vertrekken vanuit het Central bus station in Dubrovnik en komen aan in het Central bus station in Split. Verder kun je de keuze maken tussen de twee bussen op basis van voorzieningen, aangezien de prijs nagenoeg gelijk is. De Globtour heeft namelijk minder voorzieningen aan boord, dan de Autotrans by Arriva. In de Arriva heb je namelijk naast Wifi en Airco ook rolstoelmogelijkheden, een oplader en zijn dieren toegestaan. Zo kun je dus zelf bepalen welke voorzieningen voor jou belangrijk zijn.

Route van Dubrovnik naar Split

Ferry – €35 enkele reis [4,5 uur]

Bij het kiezen van de ferry heb je minder mogelijkheden, er is namelijk maar één aanbieder namelijk Krilo Kapetan Luka. Dit is een catamaran boot en daardoor gaat deze in maar 4,5 uur naar Split. De ferry is een leuke manier van reizen aangezien, je op het water een mooi uitzicht hebt. De boot maakt tussendoor nog 4 verschillende stops en dieren zijn toegestaan op de boottocht. Daarnaast heeft de boot beschikking over toiletten en een airconditioning, aangezien het in de zomers in Kroatië ontzettend heet kan worden. Het vertrekpunt is Dubrovnik Port de Split Ferry port is het eindstation. Helaas vertrekt deze ferry maar één keer per dag dus heb je geen keuze qua vertrektijden. Iedere dag vertrekt de boot om 16:30 en komt van om 20:55 aan in Split.

Kroatië

Minibus – €240 enkele reis [3 uur]

Een minibus is eigenlijk hetzelfde als een taxi regelen maar dan een groter voormaat. Je kunt hier vaak met 8 personen in zitten en dus ook de rekening delen met 8 personen. Daarnaast heeft een minibus voldoende ruimte voor mogelijke bagage. Er zijn drie verschillende operators die op dit traject rijden namelijk Croatia Shuttle, Octopus transfers en Connecto Transfers. De prijzen tussen de aanbieders verschillen minimaal, je kunt dus kiezen voor het bedrijf dat het beste bij jullie wensen past. Een belangrijk punt kan zijn dat het personeel Engels sprekend is, zo kun je eenvoudig communiceren tijdens de rit. Onderweg stoppen om iets te eten of een toiletpauze te houden is makkelijk bij een minibus. Je kunt namelijk met het gezelschap bepalen waar en wanneer dit moet gebeuren. Afhankelijk van het aantal stops duurt de rit ongeveer 3 tot 3,5 uur.

Route van Dubrovnik naar Split

Auto/Taxi – €215 enkele reis [3 uur] de route van Dubrovnik naar Split

Het gebruiken van een taxi kan een groot voordeel zijn. De reistijd is relatief kort en je hebt geen andere reizigers. Zeker gezien de corona maatregelen op dit moment kan dit zijn fijn. Het voordeel van een taxi is dat je deze kunt delen met 3 of 4 andere personen. Als je dus met een klein gezelschap bent, is dit bedrag te delen met elkaar. Daarnaast is een belangrijk voordeel dat je zelf de tijd en ophaalplek kunt bepalen. Een taxibedrijf kan je voor de deur van het hotel ophalen en op de juiste plek weer afzetten. Mocht het nodig zijn om een toiletpauze te houden, dan is dat met een privé auto makkelijk te regelen. Via Bookaway zijn er twee aanbieders die deze service bieden namelijk Croatia Shuttle en Connecto Transfers. De prijs is voor beide aanbieders ongeveer gelijk.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Hoe zou jij de route van Dubrovnik naar Split het liefst afleggen? Had jij wel eens gehoord van Bookaway? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Kroatië?

~ Leukste tips voor Pula

~ Dubrovnik

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Route van Dubrovnik naar Split: tips, tricks en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge