Mijn telefoongebruik is op reis totaal anders dan thuis. Vandaag deel ik alle informatie over het gebruiken van mijn telefoon en de keuze voor een abonnement dat daarbij past. Zelf ben ik namelijk gek op mijn Sim Only abonnement, waarmee ik veel vrijheid heb en makkelijk mijn abonnement kan aanpassen waar nodig. Hoe gek ook, op reis gebruik ik mijn telefoon een stuk intensiever dan thuis. Wil je weten waarom? Lees verder onder de afbeelding.

telefoon gebruik - samsung s10 - telefoongebruik

Telefoongebruik op reis

Op reis gebruik ik mijn telefoon voornamelijk om te navigeren. Navigeren vergt veel van een telefoon dus vaak kost het veel batterij. Gelukkig is het navigeren op reis geen aanslag op mijn abonnement dus dat scheelt. Op reis is mijn telefoon ook af en toe een hulpmiddel om te vertalen, openingstijden op te zoeken of een taxi te bellen. Kortom mijn telefoongebruik is erg intens op reis. Daarom pas ik waar nodig mijn abonnement aan door mijn bundels te hogen of een internet pas voor het buitenland te kopen. Ik gebruik mijn telefoon wel voornamelijk voor werk en praktische zaken, weinig voor het plezier. Op reis lees ik liever een goed boek, dan dat ik op mijn telefoon ga spelen. Alle tips voor bellen en internetten vanuit het buitenland vind je op de website van de Consumentenbond.

beste telefoon op reis - VPN op reis - telefoongebruik

Telefoongebruik thuis

Wanneer ik gewoon thuis ben, gebruik ik mijn telefoon op een hele andere manier. Ik verwerk mails, bel met collega’s of instanties en verder vooral voor de lol. Een leuke film kijken op Videoland, liedjes luisteren tijdens het schoonmaken of gewoon spelletjes spelen. Dat zijn allemaal activiteiten die ik niet doe op reis, dan ben ik namelijk ’s avonds moe en ga ik lekker slapen. Thuis gebruik ik mijn telefoon voornamelijk voor werk en daarnaast voor de plezier. Het voordeel is natuurlijk dat ik thuis goede Wifi heb ik dus mijn bundel heb ik weinig nodig. Daarom zet ik mijn abonnement op de laagste opties wanneer ik thuis ben. Over het algemeen bel ik via WhatsApp en gebruik ik de Wifi van thuis. Hierdoor heb ik weinig mogelijkheden nodig en kan ik mijn abonnement zo minimaal mogelijk instellen.

Sim Only abonnement

Het grootste voordeel van een Sim Only abonnement vind ik dat de kosten laag zijn en het abonnement erg flexibel. Zo kan ik eenvoudig mijn bundel thuis of op reis groter maken maar ook kleiner. Daarnaast ben ik gek op nieuwe telefoons en kan ik dus wanneer ik maar wil, een nieuwe telefoon aanschaffen. De verbinding is overal op de wereld goed en dat is natuurlijk belangrijk. Je wilt niet ergens zonder bereik komen te zitten. Het Sim Only abonnement kun je maandelijks aanpassen dus zit je langere tijd in het buitenland dan kun je de bundels eenvoudig aanpassen. Het biedt echt de flexibiliteit die ik nodig heb met mijn telefoongebruik. Een Sim Only kun je al nemen vanaf €15,- per maand inclusief 120 minuten bellen, 5GB en onbeperkt sms’en.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Hoe zit het met jouw telefoongebruik? Is dat meer of minder op reis? Laat het ons weten in de reacties!

Meer telefoon inspiratie?

~ Fijne telefoon op reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge