Nu we dit jaar het best in eigen land kunnen blijven vind ik het leuk om mooie plekken in ons eigen landje te delen met jullie. Nu ben ik vorige week bij Glamping de Bosweide in Alphen, Noord-Brabant geweest. Een super leuke kleinschalige glamping waar je echt een heerlijke vakantie kunt beleven in eigen land. Daarom deel ik vandaag mijn ervaringen over deze te gekke glamping met jullie.

Glamping de Bosweide

Op het terrein staan een aantal safaritenten en medley lodges. Verder heb je de Vlaamsche schuur, waar je spelletjes kunt spelen en lokale bier en wijn kunt drinken. Ook kun je hier broodjes bestellen voor de volgende ochtend, heerlijk vers gebakken en gewoon bij de tent gebracht. Op het terrein staat ook een hot tub, vuurplaats en meerdere dieren. De ezels en kippen zijn gewend aan mensen dus zijn leuk om te bezoeken. Je kunt ’s morgens een lekker eitje van de kip koken of bakken, genieten. Ik vond de sfeer vooral erg fijn, iedereen zegt elkaar gedag en ’s avonds na 22.00 uur is het rustig op de glamping. Het is echt een hele fijne plek om helemaal tot rust te komen.

Glamping de Bosweide

De safaritent

Wij verbleven in de safaritent helemaal aan het einde van het rijtje, een heerlijke plek zo naast het bos. De safaritent is echt ontzettend groot en geschikt voor zes personen. De woonkamer is groot en heeft zelfs een televisie. Ook de eettafel is groot en ruim genoeg voor zes volwassenen. Dan loop je verder richting de keuken, een heerlijk ruime keuken waar zelfs een vaatwasser in zit! Er zijn drie slaapplekken in de safaritent; de eerste kamer heeft een stapelbed, de tweede kamer een hemelbed en de derde is een bedstee voor twee personen. Om het helemaal af te maken heeft de safaritent zelfs een badkamer met douche en toilet. Je bent dus echt van alle gemakken voorzien!

Glamping de Bosweide

De omgeving van Glamping de Bosweide

De omgeving van Glamping de Bosweide is echt ontzettend mooi. Helemaal in het zuiden van Noord-Brabant vlakbij de grens met België is de glamping gevestigd. Het terrein ligt meteen naast het bos en op de glamping zelf heb je ook nog een mooie moestuin. Je kunt vanuit hier heerlijk wandelen of fietsen.

Wat te doen?

Glamping de Bosweide

Mountainbiken

Het leukste activiteit om hier te doen is mountainbiken, op maar 100 meter van te glamping begint een mooi mountainbikeparcours. De route is ongeveer 10 tot 15 kilometer en is leuk en afwisselend. Je kunt fietsen eenvoudig huren bij Adams fietsverhuur. Zij zorgen dat de mountainbikes klaar staan op de glamping en zo kun je lekker gaan fietsen wanneer je er zin in hebt. De route is duidelijk aangegeven met bordjes midden door het bos.

Glamping de Bosweide

’t Zand in Alphen

’t Zand in Alphen is een prachtig natuurgebied met in het midden een gigantisch meer. Het meer is heerlijk om ’s zomers in te zwemmen en op het strand lekker te relaxen. Ook kun je in deze omgeving goed mountainbiken, mocht je meer willen zien. Wij kozen ervoor om een heerlijke frisse ochtendduik te nemen in het water en dat is zeker een aanrader. Je kunt gewoon gratis naartoe gaan, alleen het parkeren kost geld in het hoogseizoen.

Glamping de Bosweide

Ringwalgrafheuvel bezoeken

Op ongeveer 1 kilometer wandelen van de Glamping vind je een ringwalgrafheuvel, een heel bijzondere plek. Hier werden in de bronstijd namelijk mensen begraven, rond de heuvel werd een geul gegraven door de inwoners van het dorp. De heuvel werd als een echte begraafplaats gebruikt. Het is één van de twee grootste nog in tact gebleven ringwalgrafheuvels in Nederland. Je kunt hier heerlijk wandelen en ondertussen genieten van de bijzondere historie.

Glamping de Bosweide

Onze ervaring

Wij kwamen aan op Glamping de Bosweide en werden meteen enthousiast ontvangen. De tent was al helemaal klaar en we konden meteen naar binnen. Mijn broer en ik waren allemaal even stil toen we de tent van binnen zagen, wat een luxe. Voor de tent hing een hangmat, waar ik meteen in ging liggen samen met mijn boek. Ik moest nog een aantal bladzijdes en wilde dit laatste deel van mijn boek, bewaren voor een mooi moment, nu dus. ’s Avonds hebben we geen zin meer om te koken dus we kiezen voor een lekkere makkelijke maaltijd van de snackbar, die op de Glamping bezorgd wordt. Na het eten maken we een fijne avondwandeling door het bos en we sluiten de avond af met een altijd leuke spelletjes. Het blijft nog tot laat warm dus pas rond een uur of 23.00 gaan we naar binnen.

Glamping de Bosweide

In de tent is heerlijk en na het opmaken van ons bed, besluiten we lekker te gaan slapen. De volgende ochtend zijn we vroeg wakker, zoals wij altijd zijn, en staan onze warme broodjes al op ons te wachten. We halen wat eieren van de kippen en genieten van vers gebakken broodjes en een gekookt eitje. Vervolgens gaan we onderweg naar ’t Zand. Als we aankomen is het nog rustig en de zon is nog niet erg doorgebroken helaas. We besluiten om toch lekker te gaan zwemmen en het water is fris maar lekker. Na een heerlijke duik, besluiten we op te drogen op het strandje en genieten we van de rust. Ondertussen krijgen we bericht dat onze mountainbikes op het terrein klaar staan. We gaan langzaam terug naar de Glamping en gaan lekker lunchen. We kiezen voor knakworsten op brood, een voedzame lunch want we moeten zo mountainbiken.

Glamping de Bosweide

Het mountainbikeparcours begint op nog geen 100 meter van de Glamping dus we gaan enthousiast op pad. We fietsen ruim 15 kilometer door de bossen, langs de velden en tussen de heide door. Het is echt een geweldig mooie route. Ik ben al sneller moe dan Tom want die mountainbiked een stuk vaker. Maar ik zet door en we maken de route af. Het is echt een heerlijke manier van vakantie vieren. We komen terug bij de safaritent en stappen meteen onder de douche, al het zweet er af. Het is nu tijd om even te relaxen. Tegen de avond ruimen we onze spullen weer op en zit onze mini vakantie er weer op. Wat hebben we genoten op Glamping de Bosweide!

Disclaimer: In samenwerking met Glamping de Bosweide bezocht ik hun safaritenten. Ik deel echter niets anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij willen verblijven op Glamping de Bosweide? Welke activiteiten zou jij doen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer uniek overnachten?

~ Boomhut op de Veluwe

~ Pod op de Veluwe

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Glamping de Bosweide – ultiem genieten in Brabant”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge