Nu we deze zomer het beste in Nederland kunnen blijven, is het natuurlijk heerlijk om inspiratie op te doen voor ons mooie landje. Vakantie in Nederland is misschien iets wat je niet vaak doet en daarom kunnen deze tips en inspiratie jou vast helpen. Zelf ben ik gek op het ontdekken van de leukste bestemmingen en heb ik er ondertussen voldoende bij elkaar gevonden.

Veluwe

Dit is waarschijnlijk niet de eerste bestemming waaraan je denkt bij reizen in Nederland. Maar de Veluwe is toch een veel gekozen bestemming, want het wordt er nooit saai. Zelf kom ik het liefst twee keer per jaar op de Veluwe en geniet ik iedere keer weer. De omgeving is zó mooi en met name als je wilde dieren kunt spotten maak je mij ontzettend blij. De Posbank, de Veluwezoom en de Hoge Veluwe zijn prachtige gebieden om te wandelen of fietsen. Maar je kunt hier ook andere leuke activiteiten doen zoals klimmen in een klimbos of naar de apenheul gaan.

Gulperberg - grote groep

Valkenburg

Het is een eindje rijden voor de meesten maar dat geeft ook juist dat heerlijke vakantiegevoel vind ik. Je verlaat de snelweg en gaat heerlijk slingeren door de heuvelachtige regio Limburg. In Zuid-Limburg ligt mijn favoriet: Valkenburg aan de Geul. Valkenburg is een prachtige stad waar je echt kunt genieten van de mooie authentieke gebouwen en het heuvelachtige landschap. De ruïne en grotten van Valkenburg zijn absoluut een bezoek waard. Verder kun je in de buurt heerlijk wandelen en kan je ook een dagje gaan shoppen in Maastricht. Een dagje naar Duitsland is ook een optie maar houd dan nauwlettend de corona maatregelen in de gaten.

Zuid Oost Friesland

Friesland

Van het zuiden van het land gaan we verder in het noorden: Friesland. De plek waar je heerlijk kunt zeilen of met een ander soort boot de meren kunt ontdekken. Maar Friesland heeft veel meer te bieden, zoals de mooie bossen bij Oranjewoud of één van de 150 molens die de provincie nog kent. Friesland geeft echt het ultieme vakantiegevoel in eigen land. Alles speelt zich buiten af en de omgeving leent zich daar uitstekend voor. Je kunt hier met name sportief bezig zijn zoals zeilen, kanoën, fietsen of wandelen.

vakantie onder de nederlandse zon

Burgh Haamstede

Schouwen-Duivenland is in mijn ogen het mooiste eiland van Zeeland. Het ligt op ongeveer één uur rijden vanuit Rotterdam, dus ook voor een korte vakantie in eigen land is dit ideaal. Vooral de uitgestrekte stranden zijn prachtig, je voelt je hier echt nietig door de natuur. De stranden zijn schoon en breed en over het algemeen is het erg rustig. Verder kun je bijvoorbeeld de Plompetoren beklimmen, een lekkere Zeeuwse bolus eten of de Oosterscheldekering bezoeken. Kortom, genoeg te doen dus in de omgeving.

vakantie in Nederland

Vakantie in Nederland – corona virus

De zomer van 2020 is geen standaard zomer dus zorg dat je je tijdens je vakantie in Nederland ook aan alle corona maatregelen houdt. Houd voldoende afstand en ga alleen met jouw huishouden op pad. Doe je dit niet, zorg dan dat iedereen een eigen badkamer en slaapkamer heeft. Blijf voldoende handen wassen en wees alert. Bij klachten, blijf binnen en laat je testen. Daarnaast moet je natuurlijk vooral enorm genieten en dat kan ook zeker. De restaurants zijn weer open en ook musea mogen weer gasten ontvangen.

Welke plekken vind jij heerlijk voor een vakantie in Nederland? Ben jij ook enthousiast om ons land beter te leren kennen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ 10 tips voor Friesland

~ Leukste fietsroutes in Nederland

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Vakantie in Nederland: de leukste bestemmingen”

  1. Ik wil zeker meer van Nederland ontdekken, daarom heb ik ook Project Nederland opgesteld, maar bij vakantie in eigen land kan ik me nog niks voorstellen. Komt ook omdat het voelt alsof dat niet mijn eigen keuze is, maar meer door de omstandigheden wordt bepaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge