Op vakantie met de auto vind ik altijd ontzettend leuk. Een echte roadtrip in binnen- of buitenland past bij mij altijd in mijn agenda. Daarom deel ik graag de vijf dingen die ik altijd meeneem.

vakantie met de auto

Fiets

Op een autovakantie wil ik het liefst altijd mijn fiets mee. Het is wel een beetje afhankelijk van de bestemming natuurlijk, sommige plekken zijn te heuvelachtig om te fietsen. Wij hebben een trekhaak en een fietsendrager maar ook zonder trekhaak kun je je fiets meenemen op vakantie. Met fietsendragers dak kun je altijd een fiets meenemen op de auto. Zo hoef je geen fiets te huren en kun je gewoon je eigen fiets gebruiken.

schoenen van TOMS

Wandelschoenen

Op autovakantie is het niet leuk om de hele dag op wandelschoenen te lopen maar je moet ze absoluut niet thuis laten. Het komt namelijk altijd wel van pas. Als je ineens een mooie plek ziet om te stoppen en te wandelen dan wil je niet balen dat je wandelschoenen nog thuis liggen. Daarom is het fijn om de wandelschoenen achterin te leggen en dan op vakantie gaan.

Neem altijd een noodpakket mee

Een noodpakket klinkt misschien heel heftig maar een veiligheidshesje en een aantal andere producten kunnen altijd van pas komen. Als er iets gebeurt ben je met een veiligheidshesje altijd goed zichtbaar. Ook is het meenemen van dekens, licht en eten & drinken handig. Je weet nooit wat er kan gebeuren en misschien kom je wel in een uren durende file te staan. Een aantal “nood” producten meenemen is daarom altijd aan te raden als je met de auto op vakantie gaat.

Praktische informatie Monts Jura

Ga je in de winter? Neem wintervoorzieningen mee

Een aantal belangrijke spullen voor de winter zijn: krabber, anti-ijsdeken, sneeuwborstel en een sneeuwschep om de auto geheel sneeuwvrij te maken. Het is belangrijk om een aantal van deze producten standaard in de auto te hebben wanneer je met de auto in de winter op vakantie gaat. Een opvouwbare schep kan erg handig zijn wanneer je naar een afgelegen bestemming gaat. Het hebben van een anti ijsdeken is voor iedereen nodig want dit voorkomt een hoop krabben en sneeuwvrij maken in de ochtend.

Eten & drinken voor onderweg op vakantie met de auto

Eten & drinken voor onderweg is altijd handig. Maar helaas is het met de auto ook zo dat je last kunt hebben van files. Daarom is eten en drinken voor onderweg echt een must. Als het allemaal langer duurt dan je verwacht, wil je niet zonder eten en drinken komen te zitten. Wat ik zelf ook zeker in deze tijden fijn vind, is dat je dus ook boodschappen doet bij je “eigen” supermarkt.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ga je vaak op vakantie met de auto? Welke bestemmingen vind jij leuk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ App voor op auto vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge