Trappen zijn inmiddels gesloten

Zoals sommige van jullie misschien zullen weten, studeer ik in Rotterdam. Sinds ik daar drie jaar studeer kom ik vaak in de binnenstad en hou ik alle nieuwtjes rondom de stad in de gaten. Zo is er een nieuwtje dat ik graag met jullie wil delen. Vanaf 16 mei tot 12 juni 2016 zullen er gigantische trappen zijn bij het centraal station. Ook al woon of studeer je dus niet in Rotterdam, kun je de trappen makkelijk bereiken. De trappen in Rotterdam zijn iedere dag geopend van 10.00-22.00

Nu zul je denken…trappen wat moet ik daarmee? Je kunt de trappen in Rotterdam helemaal gratis beklimmen en boven kun je een volledig rondje lopen over het Groot Handelsgebouw. Bovenaan krijg je een plattegrond van het rondje dat je kunt lopen en kun je ook wat drinken en eten in het speciaal daarvoor ingerichte café.

Wanneer je een rondje loopt vind je verschillende borden met daarop uitleg over de stad. Je kunt bijvoorbeeld zien dat ergens 75 jaar geleden alles kaal was in verband met de wederopbouw. Dat is dan ook de reden waarom de trappen tijdelijk in Rotterdam zijn. 75 jaar geleden werd Rotterdam weer opgebouwd en om die mijlpaal te vieren en herdenken zijn de trappen aangelegd.

Wil jij de trappen in Rotterdam nog bezoeken? Ga dan snel want de trappen zijn er maar tot 12 juni 2016! Laat ons weten in de reacties of jij graag naar de trappen zou willen?

Meer Nederland?

~ Boomhutten bouwen

~ Ontdek bruisend Utrecht

~ Zaanse Schans

 

Ik ben dol op Amerika en dan met name Florida. Zonder mijn camera ga ik nooit op reis en ook mijn notitieboekje neem ik altijd mee. Prachtig is het om in mijn lessen Aardrijkskunde te vertellen over de reizen die ik maak. Wintersport is mijn favoriete vakantie van het jaar, heerlijk. Mijn lievelingseten? Saté! Bovenaan mijn bucketlist staat momenteel Costa Rica, gevolgd door Cuba. Door mijn reis naar de Noordkaap werd ik verliefd op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: