Trappen zijn inmiddels gesloten

Zoals sommige van jullie misschien zullen weten, studeer ik in Rotterdam. Sinds ik daar drie jaar studeer kom ik vaak in de binnenstad en hou ik alle nieuwtjes rondom de stad in de gaten. Zo is er een nieuwtje dat ik graag met jullie wil delen. Vanaf 16 mei tot 12 juni 2016 zullen er gigantische trappen zijn bij het centraal station. Ook al woon of studeer je dus niet in Rotterdam, kun je de trappen makkelijk bereiken. De trappen in Rotterdam zijn iedere dag geopend van 10.00-22.00

Nu zul je denken…trappen wat moet ik daarmee? Je kunt de trappen in Rotterdam helemaal gratis beklimmen en boven kun je een volledig rondje lopen over het Groot Handelsgebouw. Bovenaan krijg je een plattegrond van het rondje dat je kunt lopen en kun je ook wat drinken en eten in het speciaal daarvoor ingerichte café. Je kunt daarna even lekker winkelen in Rotterdam.

Wanneer je een rondje loopt vind je verschillende borden met daarop uitleg over de stad. Je kunt bijvoorbeeld zien dat ergens 75 jaar geleden alles kaal was in verband met de wederopbouw. Dat is dan ook de reden waarom de trappen tijdelijk in Rotterdam zijn. 75 jaar geleden werd Rotterdam weer opgebouwd en om die mijlpaal te vieren en herdenken zijn de trappen aangelegd.

Wil jij de trappen in Rotterdam nog bezoeken? Ga dan snel want de trappen zijn er maar tot 12 juni 2016! Laat ons weten in de reacties of jij graag naar de trappen zou willen?

GlobeGirl is een frisse en  actieve site met als doelgroep jonge actieve reizigers. Je vindt hier artikelen over onze reizen. Dit kan in de vorm van tips, praktische informatie of een reisvideo. Elke maandag, woensdag en vrijdag een nieuw artikel. Verder kun je hier reislijstjes vinden om jouw koffer zo snel en makkelijk mogelijk in te pakken. GlobeGirl is ook erg actief op verschillende sociale media waardoor ons bereik groot is. Je kunt altijd contact opnemen via onderstaand formulier.

Meer Nederland?

~ Boomhutten bouwen

– Ontdek bruisend Utrecht

~ Zaanse Schans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge