Eerst even beginnen met mijzelf voorstellen. Ik ben Tom en ga ook wel bekend onder de naam Tom Outdoor. Deze bijnaam heb ik gekregen omdat ik op regelmatige basis in het buitenland zit om te klimmen, wildkamperen en stukken te hiken. Daarom test ik voor dit artikel deze survival kit.

Tijdens al deze avonturen is er altijd de mogelijkheid om verdwaald of gewond te raken. In dat soort situaties is het vaak handig om goed voorbereid te zijn. Ga dus altijd goed voorbereid op pad als je de natuur in gaat, zeker als je voor een langere tijd weg blijft.

fietsvakantie
Survival kit

Survivalkit

De survivalkit van Ditverzinjeniet.nl is een goede basis om mee te beginnen. Het is klein dus makkelijk in elke tas mee te nemen.Hij is namelijk ongeveer net zo groot als je hand, alleen iets dikker. Maar de vraag is; wat zit er dan allemaal in deze survival kit? En met wat zou ik hem upgraden?

Survival kit

Wat er allemaal in zit is het volgende:

 • Emergency blanket

De emergency blanket om mee te starten is enorm handig om bij je te hebben in het geval van een noodgeval. Hiermee kan je mensen koelen of verwarmen. Wat goed is om te weten is dat als je een emergency blanket gebruikt dat je deze hierna moet vervangen.

 • Zaklamp

Er zit een zaklamp in het pakket die goed werkt, handig in overlevingssituaties want in het bos zijn geen lantarenpalen!

 • Pen met stalen punt

Verder zit er de pen met metalen punt in de set. Deze pen is robuust en heeft aan de ene zijde een metalen punt en aan de andere zijde dus de pen. In het bos zal de pen zelf niet van toepassing zijn. Hoewel er verhalen bekend zijn dat er bij een meerdaagse noodsituaties waarbij survivalaars mentale kracht haalde uit het schrijven halen van hun belevingen. De andere kant van de pen heeft deze harde punt waarmee je een raam kan inslaan bijvoorbeeld.

 • Kompas

Verder zit er een kompas in dat is altijd handig als je verdwaald raakt. Dan kan je in het bos dezelfde kant op blijven lopen. Helaas is het wel zo dat deze compas niet heel accuraat is.

 • Flint and steel

Flint and steel (magnesium stick) is altijd handig om vuur mee te maken. Deze werkt top! Prima kwaliteit!

 • Multitool

De multitool is enorm handig om dingen te reparen of te maken. Er zitten allerlei opties op zoals een schroevendraaier blikopener zaagje en nog veel meer.

 • Fluitje

Ook zit er een fluitje bij. Dat is fantastisch om een noodsignaal af te geven wat ver komt.

 • Zakmes

Als laatste het zakmes. Klein maar fijn zou ik deze willen noemen. Je ziet aan het mes dat het van kwalitatief ijzer is. Al met al top!

Survival kit

Upgrade voor het pakket

Waarmee zou ik deze set upgraden:

 • Compas
 • Mystical fire

Waarom? Omdat het kompas niet volledig accuraat is zou ik hier een verbeterde versie in doen. Als je namelijk 1 km door het bos loopt en de kompas niet accuraat is, dan loop je niet recht. Dan kom je heel ergens anders uit… Verder zou ik mystical fire toevoegen. Dat is een mega tof poedertje wat je kan kopen op Ditverzinjeniet.nl. Dit poedertje zorgt voor kleureffecten in het vuur Zoals de foto’s hieronder en boven. Dit maakt de sfeer in het bos optimaal! Wat is de overlevingsbijdrage hoor ik je denken? Sfeer is altijd belangrijk in lastige tijden.

Via de website Ditverzinjeniet.nl verkopen zij allerlei gadgets waarvan je niet wist dat het bestond. Wij hebben vette gadgets uitgezocht zoals deze bovenstaande items. Ook vind je er mooie luchtbedden, cadeautjes en handige dingen voor in huis.

Disclaimer: Dit product heb ik ontvangen om te reviewen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij deze survival kit ook meenemen op jouw volgende avonturen? Welke andere tools neem jij altijd mee op reis?

Meer survival?

~ Paalkamperen in Nederland

~ Wildkamperen in Ierland

Survival kit bewaren op Pinterest?

5 gedachten over “Survival kit: wat heb je nodig tijdens wildkamperen?”

 1. I like the survival kit. It is a good guide to have during wild camping, especially if you are new in this type of adventure. I think that it is very useful and can help us with our day-to-day activities while we are on the move or at home, knowing what tools we need when something happens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge