Duitsland heb ik de laatste jaren steeds meer leren waarderen. Eerst was het voornamelijk een land waar ik geregeld doorheen reed maar nu is het ook echt een land waar ik graag naartoe ga op vakantie. In mijn zoektocht naar leuke nieuwe bestemmingen kwam ik het onderzoek van Holidu tegen over de meest populaire dorpen en steden in Duitsland. Want naast de bekende grote steden zoals Hamburg, Berlijn, Dusseldorf en Keulen zijn er veel meer mooie plekken die je kunt bezoeken.

Plaats 6 t/m 10 van steden in Duitsland

De plaatsen Meersburg, Kusel, Bad Schandau, Oberwiesenthal en Königsberg vormen de onderste helft van de top 10 van populaire dorpen en steden in Duitsland. Te beginnen met Meersburg, aan de Bodensee tegen de grens met Zwitsersland. Als je op zoek bent naar een idyllisch dorp ben je hier aan het goede adres. Kusel ligt bijna twee uur onder Frankfurt vlakbij België en Luxemburg. Een leuk dorp om dus te combineren met een vakantie in één van de twee buurlanden. Bad Schandau is een echte Oost-Duitse stad tegen de grens met Tsjechië en Polen aan. Dit dorp kun je weer goed combineren met Dresden of zelfs met Praag. Als je toch in de omgeving bent, kun je ook Oberwiesenthal meepakken, een dorpje op de grens met Tsjechië. Königsberg is een stad uit het voormalige Pruisen, midden in de deelstaat Bayern.

Nummer 5 – Heiligenhafen

Om de top vijf mee af te trappen beginnen we met Heiligenhafen. De naam zegt het al, maar deze plaats ligt aan de zee, de Oostzee om precies te zijn. Je kunt hier heerlijk vertoeven in de zomermaanden, door de uitgestrekte stranden. Maar ook de historische binnenstad is zeker een bezoekje waard. In de achtertuin van Heiligenhafen ligt het natuurgebied de Graswarder, wat veel weg heeft van ons Waddengebied. Een aanrader is om hier een SUP te huren en de mooie Duitse kustplaats vanaf het water te ontdekken. Zwemkleding inpakken is dus een must.

Nummer 4 – Kühlungsborn

Net voor Rostock, aan de Oostzee is de kustplaats Kühlungsborn te vinden. De uitgestrekte promenade doet mij denken aan Scheveningen en geeft meteen een vakantiegevoel. Als je dit ziet begrijp je niet waarom de Duitsers vaak onze stranden opzoeken. Je hoeft jezelf hier niet te vervelen met urenlange strandwandelingen, lekker zwemmen in de zomer of een bootje huren. Het is een fijn toevluchtsoord als je bijvoorbeeld onderweg bent naar Scandinavië of de Baltische staten. Waar je eenvoudig naartoe kunt met de boot vanuit Rostock.

steden in duitsland

Nummer 3 – Cochem

Eén van de meest bezochte dorpjes in Duitsland is Cochem, wat in de deelstaat Rijnland-Palts ligt. Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt is de Reichsburg, deze burcht op de heuvels rondom het dorp. Cochem ligt aan de Moezel, wat ook veel toeristen trekt. De prachtige kleurrijke huisjes in contrast met de groene heuvels maken het helemaal af. Ook de hele Duitse vakwerkhuisjes zorgen ervoor dat je als toerist jezelf hier niet hoeft te vervelen. Dit is ook vanuit de Randstad de dichtstbijzijnde plek in dit rijtje met populairste dorpen en steden in Duitsland, met maar ongeveer 3,5 uur rijden.

steden in duitsland

Nummer 2 – Berchtsegaden

Van deze foto krijg je toch meteen zin om naar deze Duitse stad af te reizen? Wat een plaatje! Het is een dorp dat is ontstaan bij de mijn in Bad Reichenhall en daar wordt nog steeds zout gewonnen. Een leuke tip is om n Berchtsegaden een lekker Kaiserschmarren te eten, dat is namelijk zoals de meeste niet alleen Oostenrijks maar ook Beiers (Zuid Duitsland). Het hele dorp kun je te voet ontdekken en zo de mooiste plekjes bezoeken. Een dorp dat voornamelijk populair is bij actieve reizigers door de bergen, rivieren en meren die je rondom het dorp kunt vinden.

steden in duitsland

Nummer 1- Tegernsee in Beieren

De absolute nummer 1 in het rijtje van meest populaire dorpen en steden in Duitsland is zonder twijfel Tegernsee in Beieren. Het dorpje ligt aan een prachtig meer genaamd Tegernsee en ook het kasteel in het dorp heeft dezelfde naam. Als je door het dorp loopt, waan je je bijna in een sprookjeswereld. Door de mooie ligging aan het meer, aan de voet van de bergen heb je een romantische sfeer. Het is dus een aanrader voor een leuke trip met jouw partner. De prachtige wandel- en mountainbikeroutes liggen hier voor te oprapen dus je hoeft je niet te vervelen.

Praktische informatie voor steden in Duitsland ontdekken:

  • Denk aan een milieusticker, als je grotere dorpen of steden gaat bezoeken.
  • Wanneer je naar Duitsland gaat in de wintermaanden, zijn winterbanden verplicht.
  • Met de auto parkeren in Duitse steden is lastig, daarom kun je beter op parkeerplaatsen buiten de stad parkeren en met het openbaar vervoer verder reizen.
  • Duitsland is een groot land, dus houd rekening met mogelijke files en wegwerkzaamheden tijdens lange afstanden.

Welke steden in Duitsland lijken jou leuk om te bezoeken? Ben jij ook Duitsland steeds meer gaan waarderen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Duitsland?

~ Hamburg met de trein

~ BMW museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge