Ben je van plan om een individuele rondreis door Australië te maken? Dan zijn er in ieder geval genoeg hotspots die je niet mag missen. Australië staat namelijk bekend om natuur, wilde dieren en cultuur. Toch zijn er bij een individuele rondreis door Australië een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we je vier tips om je op weg te helpen.

Zorg voor een geldig visum

Ten eerste is het belangrijk om te controleren of je een geldig visum nodig hebt om Australië binnen te komen. Afhankelijk van je nationaliteit zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar, zoals een eVisitor of Working Holiday visum. Een eVisitor is een elektronisch visum waarmee je maximaal 3 maanden in Australië mag verblijven voor toerisme, zakelijke doeleinden of een bezoek aan familie of vrienden. Met het Working Holiday visum kun je tot wel 12 maanden in Australië blijven om te werken of studeren. Dit visum is alleen geschikt voor mensen van 18 tot 30 jaar. Zorg er hoe dan ook voor dat je op tijd een visum aanvraagt.

rondreis door Australië

Maak een routeplanning voor jouw rondreis Australië

Australië is een uitgestrekt land waarin veel te ontdekken is. Het is daarom belangrijk om de route van je rondreis goed te plannen. Bepaal van tevoren welke plaatsen en bezienswaardigheden je gaat bezoeken en hoeveel tijd je aan elke locatie wil besteden. Houd hierbij ook rekening met de reisafstanden en vervoer. Zo weet je zeker dat je geen hotspots overslaat tijdens je reis. 

Kies geschikt vervoer

Het kiezen van het juiste vervoer is essentieel voor je vakantie naar Australië. Het land biedt verschillende opties, zoals binnenlandse vluchten, treinen, bussen en autoverhuur. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen. We raden je aan om goed rekening te houden met de afstanden die je wil afleggen, je budget en persoonlijke voorkeur. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met een specialist en krijg een advies over het juiste vervoersmiddel voor jouw reis. 

Regel je accommodaties van tevoren

Australië heeft een breed scala aan accommodatie mogelijkheden, van luxe hotels tot hostels en campings. Bedenk wat voor jou het meest geschikt is en reserveer dit van tevoren. Zeker tijdens het hoogseizoen kan het namelijk erg druk zijn in de steden en je wilt niet tijdens je individuele reis zonder accommodatie zitten. 

Kortom, bij het plannen van een individuele rondreis door Australië zijn er enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden. Denk hierbij aan het regelen van een visum, een routeplanning maken, geschikt vervoer kiezen en je accommodaties boeken. Zo kun je met een gerust hart het vliegtuig instappen voor een onvergetelijke individuele rondreis door Australië! 

Ben jij ook meteen enthousiast over een rondreis door Australië? Welke plekken zou jij graag bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer down under tips?

~ Sydney

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge