Wintersport is altijd een grote uitgave maar de laatste jaren probeer ik het steeds vaker op een budget manier te doen. En zo ook meer van andere vakanties in het jaar te kunnen genieten. Vorig jaar was ik op stedentrip in Sofia, de Bulgaarse hoofdstad, en ontdekte ik dat je hier vlakbij kunt skiën. Daarom was de keuze voor de wintersport bestemming dit jaar makkelijk, Bulgarije. We ontdekten het skigebied Borovets. Vandaag deel ik alle kosten van deze budget wintersport bestemming!

Belangrijk is dat wij met twee personen hier waren dus kostenposten als de huurauto, accommodatie en benzine ook door twee personen is gedeeld. Met vier mensen (of meer) op wintersport is het meest budgetvriendelijk.

budget wintersport bestemming

De vluchten €55 per persoon

Het belangrijkste is het vervoer naar Bulgarije, het is niet zoals Oostenrijk dat je er naartoe kunt rijden. Je bent dan ongeveer twee dagen aan het rijden dus dat is het niet waard voor een vakantie van vijf dagen. Wij besloten met het vliegtuig van Eindhoven naar Sofia te vliegen en met een koffer van 10 kilo was dit maar €55 euro per persoon. Inmiddels zijn de belastingen omhoog gegaan en zal het niet vaak meer voor zo’n goede prijs lukken.

budget wintersport bestemming

Huurauto voor vijf dagen €47 per persoon

Vanuit Sofia is het ongeveer 1 uur en 15 minuten rijden naar het skigebied, afhankelijk van de weeromstandigheden. Je kunt ervoor kiezen om dit met een bus of taxi te doen. Na alles vergelijken hebben wij gekozen voor een huurauto. De bus was verreweg de goedkoopste optie maar omdat wij ’s avonds laat pas aankwamen was dit niet handig. De bus reed toen niet meer en dan zouden we was de volgende middag kunnen skiën. Nu konden we ’s avonds laat met de auto naar Borovets rijden en alvast onze ski’s ophalen, zodat we ’s morgens meteen konden gaan skiën.

Uiteraard koos ik zoals altijd voor een huurauto via Sunnycars. Zo heb je geen gedoe met extra verzekeringen en altijd Nederlandse service.

Benzine €8 per persoon

Goed om te weten is dat de benzine in Bulgarije enorm goedkoop is, daar houden wij Nederlanders van. Daarbij komt dat wij natuurlijk niet veel kilometers hebben gemaakt, we zijn van het vliegveld naar Borovets gereden en weer terug. De afstand is maximaal 200 kilometer ongeveer, met een zuinige auto is dat niks. Dus de kostenkost voor benzine is geen schrikbarende om mee te maken.

Skigebied Borovets - budget wintersport bestemming

Accommodatie €132 per persoon – budget wintersport bestemming

Een fijne accommodatie op wintersport is natuurlijk belangrijk. Maar voor mij gaat het voornamelijk om de locatie. Je wilt vlakbij de piste zitten en genieten van de mogelijkheden. Een groot appartement of villa heeft voor mij geen toegevoegde waarde op wintersport. In Bulgarije is het lastig omdat er niet veel keus is via Booking.com or Airbnb. Het kan daarom handig zijn om lang van te voren te boeken zodat je nog wel alle keus hebt. Het is aan te raden om voor een accommodatie met keuken te gaan zodat je het budget kunt beperken door ook zelf te koken.

Skigebied Borovets

Skipas en skihuur €138 per persoon

Vaak één van de grootste kostenposten zijn de skipas en de skihuur. Omdat het maar een korte trip is, neem ik niet graag mijn eigen ski’s mee maar neem ik liever huur ski’s. Ski huur was €18 per persoon voor drie volle dagen, een stuk goedkoper dan €70 voor het meenemen in het vliegtuig. Van te voren hebben we de ski’s alvast vastgelegd via Alpin Resorts bij de Traventuria ski shop in het dorp. Dit is ontzettend fijn want dan mag je ze ook een avond van te voren ophalen. En ter plaatse huren is ongeveer €75 per persoon, dus een stuk duurder.

De skipas kun je ook online van te voren boeken maar dat is juist €13 per persoon duurder. Dus wij kozen ervoor omdat gewoon aan de balie te doen. Dan is het €120 euro voor drie volle dagen skiën. Je kunt de skipassen ook met creditcard betalen.

Eten en drinken €80 per persoon

Van te voren had ik gedacht dat dit het punt was van de meeste verbazing maar het tegendeel was waar. Het skigebied Borovets is een best dure bestemming qua eten en drinken, in vergelijking met de rest van Bulgarije. Waar ik in Sofia kon eten voor €7,50 moet je hier meer op Europese prijzen rekenen. Wij hebben dan ook twee avonden buiten de deur gegeten en twee avonden zelf gekookt. Verder hebben we twee keer op de piste geluncht en voor de rest zelf brood meegenomen.

5 dagen budget wintersport in Bulgarije kost maar €460 euro per persoon! 

Een budget wintersport bestemming kan dus echt! Zou jij naar Bulgarije willen? Laat het ons dan weten in de reacties!

Meer budget wintersport?

~ Monts Jura in Frankrijk

~ Willingen in Duitsland

~ iPhone 11

Bewaren op Pinterest?

Eén gedachte over “Budget wintersport bestemming: Ga naar Bulgarije! Kosten op een rijtje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge