Als je aan wintersport denkt, denk je meteen aan een dure vakantie maar dat hoeft niet! Je kunt namelijk ook genieten van een budget wintersport, namelijk in het gebied Monts Jura in het zuiden van Frankrijk. Hier vind je alle kosten op een rijtje voor een budgetvriendelijke wintersport.

Belangrijk is dat wij met vier personen hier waren dus kostenposten als de huurauto, accommodatie en benzine ook door vier personen is gedeeld. Met vier mensen (of meer) op wintersport het meest budgetvriendelijk.

Wild kamperen in Noord-Ierland

De vluchten – €90 euro per persoon – budget vlucht naar wintersport

Te beginnen met de vliegtickets, om naar het skigebied Monts Jura te komen, kun je het makkelijkst vliegen naar Geneve in Zwitserland. Dit vliegveld heeft een Franse en Zwitserse kant, om naar Monts Jura te gaan moet je het vliegveld aan de Franse kant verlaten. Met EasyJet kun je hier rechtstreeks naartoe vliegen. Wij waren met vier personen en hebben twee ruimbagage koffers genomen, dit was goed te doen voor 5 dagen. Boek minimaal drie maanden van te voren, zodat je nog goede prijzen en tijden kunt kiezen.

Praktische informatie Monts Jura

Huurauto – €87 per auto voor 5 dagen

Het is essentieel om een huurauto te hebben wanneer je in dit gebied op wintersport gaat. Het gebruik van een taxi om van het vliegveld naar het skigebied te komen is een stuk duurder dan het hebben van een huurauto. Daarbij ben je met de huurauto natuurlijk een stuk mobieler en kun je ook onderweg langs de supermarkt gaan en naar een restaurant in de buurt rijden. Uiteraard afhankelijk van de locatie van de accommodatie is de huurauto ook nodig om naar de pistes te gaan. De huurauto hebben wij geboekt via Sunnycars, belangrijk is dat je ook voor winterbanden kiest.

Benzine – €15 euro per persoon

Door de bergpassen en de afstand van het vliegveld naar het dorp, is het verstandig om met voldoende benzine Geneve te verlaten. In de kleine dorpjes van Monts Jura is geen tankstation te vinden dus je zult genoeg moeten tanken om ook weer terug te kunnen rijden.

Accommodatie tip Monts Jura

Accommodatie – €68 euro per persoon

Het vinden van een fijne accommodatie in de omgeving van Monts Jura is misschien nog wel de moeilijkste opgave. De dorpen Lelex en Mijoux hebben maar weinig accommodaties en deze zijn vaak al snel vol. Gelukkig zijn alle accommodaties wel budget qua prijs, dat is over het algemeen overal in Frankrijk zo. Daarbij ben je natuurlijk het grootste gedeelte van de tijd op de piste dus is het ook geen ramp om een kleinere accommodatie te hebben.

Wintersport in Monts Jura - wintersportvakantie

Skipas en skihuur – €163 euro per persoon

De grootste kostenpost tijdens wintersport, zelfs tijdens een budget wintersport is de skipas en het huren van het materiaal. Omdat het maar om vijf dagen gaat is het niet aan te raden om eigen materiaal mee te nemen, dit kost in het vliegtuig €70,-. Twijfel de huur voor vier dagen skiën is €46,- per persoon. Wij hebben dit van te voren geboekt via Skiset, een stuk goedkoper dan ter plaatse huren. Helaas kun je in Monts Jura de skipas niet van te voren bestellen. Dit kan alleen aan de liften, voor €117,- voor vier dagen skiën.

Wintersport in Monts Jura

Eten en drinken – €75 euro per persoon

Voor 5 dagen valt dit enorm mee, waarbij we één keer uit dineren zijn geweest en één keer buiten de deur hebben geluncht. Voor de rest hebben we altijd netjes zelf gekookt en brood meegenomen naar de piste. Wij hebben net voordat we de bergen in gingen, boodschappen gedaan bij een grote Carrefour. Dit is zeker een aanrader want in Lelex en Mijoux zijn er alleen kleine (prijzige) supermarkten te vinden. Het is dus verstandig om de grootste dingen alvast te kopen voordat je echt het skigebied in gaat. Over het algemeen is dit geen prijzig gebied qua uit eten of lunch dus dat is dan weer een voordeel!

5 dagen budget wintersport in Frankrijk kost maar €498 euro per persoon! 

Een budget wintersport kan dus echt! Zou jij naar het Monts Jura gebied willen? Laat het ons dan weten in de reacties!

Meer Monts Jura?

~ Skigebied Monts Jura

~ Accommodatie in Monts Jura

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Budget wintersport: Monts Jura in Frankrijk [5 dagen]”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge