Het mooiste van snorkelen vind ik de onderwaterdieren en natuurlijk zijn sommige dieren meer geliefd dan anderen. Een zeeschildpad ontmoeten is één van de mooiste ervaringen als je gaat snorkelen dus over deze ervaring deel ik dan ook graag mijn gevoel. Na Mexico, Indonesië, Curacao en Florida is het nu tijd om in Kaapverdië een ontmoeting te hebben met de mooie dieren. Op het eiland São Vicente was volgens iedereen het moment om het te beleven. Snorkelen met schildpadden op Sao Vicente kan namelijk goed.

São Pedro strand

Op het eiland São Vicente kom je waarschijnlijk aan op het vliegveld en dan zie je São Pedro strand meteen liggen. Het ligt namelijk aan de rand van het vliegveld maar gelukkig komen er maar enkele vluchten per dag aan dus heb je hier niet veel last van. Doordat het strand erg snel afloopt is het niet erg geschikt om zomaar vanaf het strand te gaan zwemmen, daarom kozen wij voor een snorkeltour waarbij we met een bootje gebracht werden. Daarover hieronder meer! Onze laatste dagen hebben we ook nog aan São Pedro strand besteed en het is echt een heerlijke locatie.

Snorkelen met schildpadden

Een ochtendtour

Na verschillende websites bezocht en vergeleken te hebben kwamen we uit bij Cabo Mundo Tours, die een snorkeltour organiseerden. Wij werden om 10u opgehaald bij ons hotel in Lazareto en gingen samen met één andere Nederlander naar het strand. De gids was vriendelijk en vertelde ons van alles over de omgeving, het eiland en de Kaapverdianen. Eenmaal aangekomen op het strand kwamen we er meteen achter dat we niet de enige waren die hier naartoe zijn gekomen. Er waren meerdere busjes met toeristen die ook naar de schildpaden waren gekomen. Echter gingen wij naar een rustiger stuk en konden we daarom in alle rust genieten van de mooie dieren.

Snorkelen met schildpadden

Waarom zijn er schildpaden?

Van origine is São Pedro een echt vissersdorp, ’s morgens vroeg gaan de bootjes de zee op om vis te vangen. Rond een uur of 10 keren de vissers met een goede vangst terug naar het dorp. Echter blijven ze ongeveer 200 meter voor de kust dobberen en gaan de vis fileren, zodat ze de ingewanden kunnen dumpen in de zee. Dit is een geweldig hapje voor de zeeschildpadden en daarom zijn er dus altijd rond 10:00uur ’s morgens een hoop schildpadden te vinden in de baai van São Pedro. Ook wij varen dus ongeveer 200 meter uit de kust en genieten van het spektakel.

Snorkelen met schildpadden

Hoe vond ik de ervaring van snorkelen met schildpadden?

Zoals ik al eerder schreef, was het voor mij niet de eerste keer dat ik met schildpadden ging zwemmen. Maar dit was wel de ervaring met de meeste dieren en het meest dichtbij. Volgens mij hebben we wel twintig verschillende zeeschildpadden gezien en er zijn er zelfs twee tegen ons aangezwommen. Dit was best eng omdat de dieren groot en sterk zijn. Gelukkig is er niks aan de hand als je gewoon rustig blijft en vooral niet in paniek raakt. Verder waren de gidsen die we hadden enorm vriendelijk en zijn onze verwachting meer dan overtroffen. Het enige jammere vond ik dat je niet alleen bent. In het water zijn meerdere toeristen te vinden en kun je dus niet alleen genieten.

Ben jij wel eens gaan snorkelen met schildpadden? Zou jij het ook een beetje eng vinden? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Kaapverdië?

~ Rondreis Kaapverdië

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Snorkelen met schildpadden op Sao Vicente – Kaapverdië”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge