Op zoek naar een unieke bestemming? Kies voor de Kaapverdische eilanden! Er zijn ontzettend veel voordelen aan een vakantie naar deze eilanden en daar zal ik vandaag alles over vertellen. Zelf kijk ik altijd naar Helemaal het Einde en door dat programma ben ik nog gekker geworden op deze eilanden. Een Kaapverdische eilanden vakantie heeft veel te bieden voor iedere soort reiziger.

Kaapverdische eilanden

De eilanden zijn prachtig – voor ieder wat wils

Kaapverdië bestaat uit verschillende eilanden, een vakantie Kaapverdië kan daarom voor iedereen wat anders betekenen. Ieder eiland heeft zijn eigen specialiteit en ieder eiland heeft iets moois te bieden. Het maar net waar je precies van houdt en wat je wilt doen of vakantie. São Vicente is het culturele eiland, waar je kunt genieten van de cafés en festivals gedurende het hele jaar. Dan heb je Santo Antão dit is een populair eiland voor wandelaars door het gebergte en de groene landschappen. Sal en Boa Vista zijn woestijneilanden waar je vooral komt voor zon, zee en strand. Als laatste heb je São Nicolau, een magisch eiland met grote contrasten in het landschap.

Geen lange vluchttijden – betaalbaar reizen

Misschien wel het grootste voordeel van een Kaapverdië vakantie? Je bent er binnen 6 uur vliegen. Als je de foto`s ziet dan zal je verwachten dat het minimaal 15 uur in het vliegtuig is. Maar dat is absoluut niet zo, de Kaapverdische eilanden zijn relatief gezien dichtbij en goed te bereiken. Ook zijn de reizen naar Kaapverdië goed te betalen, in vergelijking met vergelijkbare bestemmingen. Wat je ervoor terug krijgt is een prachtige ervaring die je nooit zult vergeten. Door de goede combinatie van cultuur en natuur hebben de Kaapverdische eilanden alles in huis voor een unieke vakantiebestemming.

Kaapverdische eilanden

Kaapverdische eilanden zijn meer dan resorts en stranden

Veel mensen denken aan de standaard resorts en stranden als het over de Kaapverdische eilanden gaat. Maar Kaapverdië heeft zoveel meer dan dat te bieden. Je kunt namelijk met de lokale bevolking op prachtige plekken komen en de lokale bevolking juist steunen. Door de resorts worden de lokale bewoners vaak uitgebuit en dat wil je natuurlijk niet! Daarom is het altijd beter om op een lokale manier Kaapverdië te ontdekken en juist langs de resorts te rijden. Er is zoveel moois te zien op de eilanden wat je zult missen als je niet verder kijkt dan resorts.

Kaapverdische eilanden

De Afrikaanse gastvrijheid en vriendelijkheid

Ondanks dat Kaapverdië niet op het vaste land van Afrika ligt voel je hier ook echt de Afrikaanse sfeer. Je wordt hier namelijk overal hartelijk ontvangen en de lokale bevolking is erg gastvrij. Als er een probleem is, zullen ze je zonder moeite proberen te helpen en iedereen wordt erbij gehaald. De echte Afrikaanse gastvrijheid en vriendelijkheid is hier echt te vinden. Op veel plekken wordt je verwelkomt alsof je familie bent en zullen ze je een kijkje geven in hun leven op de Kaapverdische eilanden.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. De foto’s in dit blogbericht zijn afkomstig van Pixabay. 

Ben jij wel eens op de Kaapverdische eilanden geweest? Welk eiland lijkt jou het leukst? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Afrika? 

~ 4 redenen om naar Kaapverdië te gaan

– Een rondreis maken door Ghana

~ Zuid-Afrika een droombestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge