Als je een reis naar Rusland gaat maken dan zijn er een aantal voorbereidingen die je moet treffen. Je hebt natuurlijk heel veel zin om op pad te gaan maar helaas moet je soms ook wat dingen regelen. Bij Rusland gaat het bijvoorbeeld om een visum. Je wilt geen problemen krijgen bij het inreizen van het land en daarom is het goed om de nodige voorbereidingen te treffen.

reis naar Rusland

Betalen in Rusland

Een belangrijk punt van Rusland waar je aan moet denken is de valuta. Je hebt namelijk geen euro in Rusland. Ze gebruiken de Roebel. Op veel plekken in Rusland kun je gewoon pinnen in de winkel, het restaurant, café of bij de supermarkt. Verder kun je natuurlijk op verschillende plekken geld uit de pinautomaat opnemen. Ik zou dus NIET aanraden om geld om te wisselen in Nederland of in een wisselkantoor in Rusland. Het is tijdens een reis naar Rusland wel handig om in een grote stad zoals Moskou of Sint Petersburg contant geld op te nemen zodat je in de binnenlanden niet zonder komt te zitten.

Een visum voor Rusland

Als je naar Rusland reist heb je een visum nodig. Een visum voor Rusland is gemakkelijk online aan te vragen en is 30 dagen geldig. Je kunt het visum gemakkelijk bestellen bij E-visums.nl. Je kunt zelfs vrij eenvoudig een zakelijk visum aanvragen als het gaat om een zakenreis naar Rusland. De kosten visum Rusland zijn iets minder leuk, maar liefst €94,95, maar je wilt natuurlijk geen problemen ervaren bij de grens. Je visum kun je aanvragen bij een Nederlands bedrijf. Je kunt gewoon met iDeal betalen dus ook nog eens eenvoudig en snel. Ben je namelijk niet in het bezit van een geldig paspoort en visum dan kun je meteen weer terug naar huis gaan. Dat is geen pretje als je zin hebt in een reis naar Rusland, dus zorg dat je op tijd een visum voor Rusland aanvraagt.

reis naar Rusland

De verschillende tijdzones tijdens een reis naar Rusland

Een ander belangrijk punt waar je rekening mee moet houden als je naar Rusland reist zijn de tijdzones. Je hebt in Rusland namelijk maar liefst 11 verschillende tijdzones. Het is dus zaak dat je hier rekening mee houdt. Als je jouw horloge verkeerd hebt staan, dan kun je zomaar te laat komen bij een leuke stadstour. Lees je daarom van te voren in over de tijdzones in Rusland. Overigens is het in Moskou & Sint Petersburg maar één uur later dan bij ons in Nederland.

Een wereldstekker: nodig of niet?

In Rusland hebben ze grotendeels type E stopcontacten, dat betekent dat je geen wereldstekker nodig hebt. Maar als je in oude hotels of gebouwen overnacht dan kun je nog wel eens type F tegenkomen. Dat gaat niet goed in combinatie met de Nederlandse stekkers dus dan is een wereldstekker wel nodig. Als je in de grote steden blijft kun je een wereldstekker makkelijk thuis laten maar trek je verder het land in, dan kan het zeker van pas komen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. Foto’s in dit blogbericht zijn afkomstig van Pixabay. 

Heb jij wel eens een reis naar Rusland gemaakt? Welke voorbereidingen heb jij toen getroffen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer praktische informatie?

~Alle informatie over Vietnam

– Reizen naar Sri Lanka

~ Een reis naar de USA

8 gedachten over “Voorbereidingen voor een reis naar Rusland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge