Lissabon is een perfecte stad voor een leuke stedentrip, de stad kent veel mooie bezienswaardigheden en heeft een goede sfeer. De praktische informatie Lissabon zal ik vandaag delen. Wat is handig? De auto of het vliegtuig en hoe kun je de stad het beste verkennen, ik deel het allemaal!

Praktische informatie Lissabon

Vliegen of met de auto?

De meeste mensen zullen dit niet eens overwegen, aangezien Lissabon ruim 2.200 kilometer ver is en dat komt neer op ruim 24 uur rijden. Toch zijn er redenen waarom het wel fijn zou zijn, als je een roadtrip gaat maken en ook langs de stad komt. Maar in de meeste gevallen zou ik aanraden om te gaan vliegen, aangezien dat maar 3,5 uur duurt en dus zorgt dat je ook voor een kortere tijd naar de stad kunt gaan. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die rechtstreeks van Amsterdam naar Lissabon vliegen zoals: EasyJet, Vueling.com, Transavia, TAP Portugal, Iberia en natuurlijk onze eigen KLM. De prijzen liggen gemiddeld tussen de €100 en 200 euro voor een retourtje.

Praktische informatie Lissabon

Vanaf het vliegveld naar de stad

Er zijn meerdere manieren om vanaf de luchthaven naar de stad te komen. Praktische informatie Lissabon over de luchthaven geven vaak aan dat deze makkelijk te bereiken is en dat is ook zo. Je kunt namelijk meteen de metro instappen en zo naar de stad reizen, maar ook de bus is een goede mogelijkheid om naar het centrum te komen. Zelf kozen wij ervoor om opgehaald te worden door de eigenaren van ons appartement omdat onze vlucht rond middernacht pas aankwam. Dit kostte €20 euro voor twee personen, hierdoor waren we maar 15 minuten onderweg in plaats van 1,5 uur. Overdag is de metro of de bus de beste optie om voor een leuke prijs in de stad te komen. Een enkeltje kost namelijk maar €1,95 in de metro en €1,85 in de bus.

Praktische informatie Lissabon

Het vervoer binnen de stad

Het vervoer binnen de stad is top geregeld. Overal rijden trams, bussen en metro´s. Je kunt het beste een 24-uurs kaart kopen voor €6,15 waarmee je 24 uur lang gebruik kunt maken van het openbaar vervoer. Daarnaast krijg je met deze kaart ook korting op veel bezienswaardigheden en activiteiten zoals de Santa Justa en Ascencor da Gloria. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een andere manier van vervoer te gebruiken zoals het huren van een fiets. Helaas is Lissabon vrij heuvelachtig dus kan dit op sommige stukken best zwaar zijn. De praktische informatie Lissabon qua vervoer is dus erg makkelijk, koop een 24-uurskaart en gebruik het openbaar vervoer.

Accommodaties in Lissabon

Bij het zoeken van een geschikte accommodatie in Lissabon viel mij meteen op dat de prijzen erg hoog waren. Wij gingen in de zomervakantie dus dat zal niet geholpen hebben. Een betaalbare accommodatie ligt makkelijk 25 minuten uit het centrum en dat was niet wat wij wilden. Daarom hebben we na lang zoeken een privé appartement gevonden vlakbij kasteel Sao Jorge. Wij betaalden €300 euro voor vier nachten in het hartje van het centrum. Het appartement was groot en rustig gelegen, een heerlijke plek om de stad te ontdekken.

Praktische informatie Lissabon rond het betalen

Het betalen in Lissabon is erg makkelijk. Dit komt natuurlijk omdat ze in Lissabon net zoals in Nederland de Euro hebben. Je kunt in alle restaurants en winkels gewoon betalen met een Nederlandse betaalpas. Ook kun je vrijwel overal geld pinnen bij een ATM of bij een bank. Het kost geen extra geld omdat je opneemt in dezelfde valuta (EURO).

Heb jij wat gehad aan deze praktische informatie Lissabon? Ben jij wel eens in Lissabon geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Lissabon?

~ Wat te doen in Lissabon

Mooiste stranden rond Lissabon

~ Auto huren in Lissabon

10 gedachten over “Praktische informatie Lissabon: vervoer, betalen en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge