Een reis naar Bergen is niet per se veel planwerk maar om het een beetje betaalbaar te houden heb zijn goede voorbereidingen wel handig. Zo kun je alleen al op het vervoer vanaf de luchthaven eenvoudig €8 euro per persoon besparen. Daarnaast geef ik nog veel meer tips als het gaat om een leuke stedentrip naar de Noorse stad, alle praktische informatie Bergen kun je hier vinden.

Praktische informatie Bergen

Vliegen naar Bergen

Je kunt vanuit Nederland rechtstreeks naar Bergen vliegen met de KLM dit kost gemiddeld €150 tot 200 euro per persoon. Dit is een retour en geldt alleen wanneer je enige tijd van te voren boekt. Het is maar 1 uur en 40 minuten vliegen. Je kunt er ook voor kiezen om naar Oslo te vliegen en vanuit daar de trein naar Bergen te nemen. Je kunt dus op verschillende manieren naar Noorwegen reizen.

Praktische informatie Bergen

Vervoer vanaf de luchthaven

De luchthaven van Bergen ligt ruim 20 kilometer buiten het centrum. Je kunt vanaf hier een taxi naar het stadscentrum nemen maar dan ben je minimaal €65 euro kwijt. De beste optie is om de vliegbus te nemen die je voor 115 NOK naar het centrum brengt. Het is 145 NOK als je geen ticket online besteld maar bij de buschauffeur moet aanschaffen. Dit is dus essentiële praktische informatie Bergen! De bus vertrekt iedere twintig minuten van de luchthaven en doet er ongeveer 30 minuten over naar het centrum.

Vervoer binnen de stad

Het openbaar vervoer binnen de stad is niet heel goed geregeld. Er gaan een aantal bussen maar die rijden niet richting de bezienswaardigheden. Je kunt daarom het beste goede wandelschoenen aantrekken en gewoon lopen. Alleen als je naar Ulriken gaat is het aan te raden om de bus te nemen. Op de mooiste plekken komen eigenlijk geen bussen en er is niet veel informatie te vinden over de vertrektijden en exacte routes die de bussen rijden. Daarbij is het centrum ook niet erg groot dus is het geen probleem.

Praktische informatie Bergen

Accommodaties in Bergen

Iets wat je waarschijnlijk niet verbaasd is dat het overnachten in Bergen erg duur is. Het was dan ook lastig om een accommodatie te vinden wat een beetje betaalbaar en netjes was. Uiteindelijk hebben wij in een appartement via Airbnb geslapen, later een heel artikel over deze accommodatie vlakbij de haven. Deze wijk heeft meer goed betaalbare accommodaties en vanuit hier kun je veel in de stad gewoon aan lopen. Wij hebben €30 euro per nacht voor vier personen betaald, exclusief ontbijt. Dit is in Bergen echt heel goedkoop, de gemiddelde prijzen liggen rond de €100 euro per nacht.

Praktische informatie Bergen rondom het betalen

In Bergen heb je geen Euro maar de Noorse kroon. Vrijwel overal kun je betalen met een Nederlandse pinpas maar in sommige accommodaties is het nodig om een creditcard te hebben. Bij restaurants en cafés kun je vrijwel altijd met jouw pinpas betalen. Als je wel contanten wilt hebben, dan moet je eraan denken dat je per transactie extra kosten moet betalen van ongeveer €2,50 per keer dat je geld uit de muur haalt. Wanneer je pint in een winkel of restaurant betaal je dit bedrag niet.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Bergen? Welke tips neem jij mee als jij naar Bergen gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Bergen?

~ Wat te doen in Bergen

Meer Noorwegen?

~ Wat te doen in Oslo

~ Accommodatie tip Oslo

6 gedachten over “Praktische informatie Bergen: vervoer, betalen en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge