Wanneer de zomer aanbreekt ben ik altijd enorm enthousiast om lekker op pad te gaan met een boot of sloep. Je kunt er een heerlijk dagje weg van maken, met vrienden, familie of kennissen. Vlakbij mijn huis zijn er meerdere plekken waar je heerlijk kunt varen, zoals Vlaardingen. Een sloep huren kun je dan ook het beste in deze omgeving doen.

sloep huren

Waterpoort Vlaardingen

De Waterpoort Vlaardingen is een plek waar je kunt aanleggen maar waar je ook een sloep kunt huren. Daarnaast geven ze informatie over de watervoorzieningen in de omgeving. Een super handige toevoeging is de Waterpoort app waarmee je precies kunt zien waar je kunt varen en hoe je weer terug kunt komen. Daarnaast geeft de app ook aan wat de temperatuur is en waar de wind vandaan komt. Het bezoekerscentrum bevindt zich aan boord van de Theodora, een prachtig schip in het centrum van Vlaardingen. Hier kun je dus ook de sloep huren en hier krijg je dus de instructies en dergelijke. Het is wel aan te raden om een sloep van te voren te reserveren.

sloep huren

Leuke plekken om aan te meren

In de omgeving van Vlaardingen heb je veel mooie plekken waar je kunt aanmeren. Je kunt bijvoorbeeld bij Vlietzicht in Vlaardingen aanmeren voor een lekkere lunch of een borrel. Dit is op maar 15 minuten varen vanaf het beginpunt. Het is ook een plek waar je met over land kunt komen met de fiets of tijdens een wandeling. Een leuk idee is dus ook om hier met vrienden af te spreken of iets dergelijks. Daarnaast is mijn persoonlijke favoriet het Jachthuis in Maasland. Ik ben hier opgegroeid dus het is heel leuk om naar het Jachthuis te varen en daar aan te meren voor een lekker biertjes of wijntje. Daarnaast is het gewoon erg leuk om ergens aan te meren en te genieten van de mooie natuur. De Broekpolder is een natuurgebied waar je vanaf het water direct naartoe kunt gaan en mooi kunt wandelen.

sloep huren

Heerlijke dag op het water

Zelf vind ik het heerlijk om een dag op het water te besteden. De tijd lijkt stil te staan en de mooie omgeving zorgt ervoor dat ik helemaal tot rust kom. Je kunt met totaal acht mensen in de sloep dus je kunt heerlijk met vrienden een leuke dag ervan maken. Via de website van Waterpoort Vlaardingen kun je een sloep huren, wat binnen enkele minuten gedaan is. Er zijn verschillende opties:

  • 09.00 – 13.00 uur
  • 13.30 – 17.30 uur
  • 18.00 – 21.30 uur
  • 09.00 – 17.30 uur
  • 13.30 – 21.30 uur

De optie 13.30 tot 17.30 hebben wij gekozen en dat was zeker een aanrader. Het weer was heerlijk en we hebben een mooie tocht kunnen maken. Het is natuurlijk wel een stuk leuker om nog langer te varen want dan kun je ook iets verder van Vlaardingen vandaan gaan.

sloep huren

Sloep huren: tips voor het varen

Een sloep huren is eenvoudig maar het varen ook? Zeker! Bij aankomst krijg je een goede uitleg over hoe je moet varen en krijg je ook een map mee met alle vaarregels en dergelijke. Alle sloepen van Waterpoort Vlaardingen zijn elektrisch dus ook milieuvriendelijk. In deze regio geldt een maximale snelheid van 6 km/h en dat gaat de sloep dan ook. Je kunt zo op een heerlijk rustige manier van de omgeving genieten. Het is wel aan te raden om de tijd in de gaten te houden want het duurt dus wel eventjes voordat je weer terug bent bij het bezoekerscentrum.

Zou jij ook een sloep huren tijdens een warme zomerdag? Met wie zou jij dan het liefst een rondje varen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer omgeving Rotterdam?

~ Wandelen in Schiedam

~ Fluisterboot Schiedam

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Sloep huren – geniet van de zon [Waterpoort Vlaardingen]”

  1. Toevallig hadden mijn man en ik het er gisteren over, wij wonen bij het water en willen geen boot maar er eens een huren, leek ons een goed idee en na het lezen van jouw artikel ben ik helemaal overtuigd. Leuk hoor, makkelijk en je hebt een heerlijke dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge