Kenia is een prachtig land in het oosten van Afrika, ik denk voor velen een plek die op de bucketlist staat. Het is een prachtig land maar het vereist wel enige voorbereiding om hier naartoe te kunnen gaan. Daarom deel ik vandaag deze praktische informatie Kenia over verschillende onderwerpen zoals visum, betalen en accommodaties in het land. Kenia is hoogstwaarschijnlijk en plek die je gaat bezoeken vanwege de mooie natuur en de bijzondere culturen die hier nog te vinden zijn.

praktische informatie Kenia

Visum voor Kenia

Alle reizigers die naar Kenia gaan hebben een visum nodig. Een visum Kenia aanvraag kun je eenvoudig online doen. Je hebt jouw paspoort, de boekingsgegevens nodig en de mogelijkheid om het visum te kunnen betalen. Na de aanvraag duurt het ongeveer vijf werkdagen voordat je te horen krijgt over de aanvraag is goed gekeurd. Alle visum Kenia informatie en uitleg vind je hier. De kosten bedragen €74,99 per persoon, vervolgens kun je 90 dagen in Kenia blijven met dit toegangsbewijs. Je moet wel controleren of jij het visum online kunt aanvragen, aangezien je dan wel op één van de 10 geselecteerde luchthavens moet landen. Als je vanuit Nederland naar de internationale luchthavens van Nairobi reist, dan kun je hier gelukkig wel gebruik van maken!

Vliegen naar Kenia

De praktische informatie Kenia begint na het visum met de vliegtickets. De beste optie is om te vliegen van Amsterdam naar Nairobi, de hoofdstad. Er zijn twee maatschappijen die dit traject rechtstreeks vliegen: Kenya Airways en KLM. Als je buiten het seizoen gaat, dan kun je makkelijk voor €500 tot 550 euro een retourticket scoren met één van deze maatschappijen. Je vliegt dan in acht uur rechtstreeks naar de hoofdstad. Er zijn daarnaast ook nog andere opties zoals het overstappen op Dubai, Parijs of Caïro. Vaak ben je dan in totaal tien of elf uur bezig. De prijzen hiervan liggen iets lager meestal rond de €450 euro per persoon. Helaas lopen de prijzen enorm op wanneer je in de schoolvakanties wilt gaan, meestal ligt de prijs dan rond de €1.000 tot 1.200 inclusief overstap of €1.800 tot 2.000 euro voor een rechtstreekse vlucht. Een goede optie is om te vliegen vanaf Düsseldorf, dit scheelt in prijs vaak honderden euro’s. Eenvoudig en goedkoop parkeren op Düsseldorf Airport zorgt ook niet voor oplopende kosten.

Vervoer in het land

Wanneer je naar Kenia reist, dan is de meest praktische optie het boeken van een georganiseerde tour. Het is namelijk enorm duur om een auto te huren en er zitten ook enkele haken en ogen aan het huren van een auto. Je kunt dus het beste een georganiseerde tour boeken die je per bus of auto het hele land doorbrengt. De afstanden zijn ook groot dus het kan zijn dat je ook een trein of binnenlandse vlucht moet nemen. Helaas zijn de spoorwegen nog niet helemaal goed ontwikkeld dus kan het zijn dat de trein vertraging heeft of helemaal niet vertrekt. Kortom de beste optie is het nemen van een privé chauffeur of een georganiseerde groep om door Kenia te reizen.

Accommodaties in Kenia

Praktische informatie Kenia met betrekking tot het boeken van accommodaties is vrij eenvoudig. Je kunt natuurlijk een georganiseerde reis boeken waarbij alle accommodaties geregeld zijn. Maar het is sinds een aantal jaar ook prima te doen om zelf accommodaties in Kenia te regelen. Vrijwel alle hotels staan op Booking.com en kun je via die weg boek boeken. Alle mooie plekken die je wilt bezoeken zoals Thomson Falls, Sagana en Nairobi vind je op Booking.com. De meeste accommodaties kosten ongeveer €30 tot 50 euro per nacht, afhankelijk van de locatie. Je kunt natuurlijk ook voor een luxere optie gaan, dan moet je denken aan €100 tot 150 euro per nacht. Over het algemeen zijn er niet veel accommodaties bij de trekpleisters van het land dus is het aan te raden om ruim van te voren een plek te reserveren.

praktische informatie Kenia

Praktische informatie rondom het betalen

In Kenia heb je geen Euro maar de Keniaanse shilling. Er zijn maar weinig plekken waar betrouwbare pinautomaten te vinden zijn. Je kunt daarom het beste in de hoofdstad meteen geld opnemen bij een Barclays bank zodat je voldoende contanten hebt. Tijdens het verblijf in Kenia is het op vrijwel alle plekken nodig om contant geld te hebben. Je kunt dus maar beter voldoende contanten opnemen in de grotere steden, zeker wanneer je richting het platteland trekt. Het is wel verstandig om dit op verschillende plekken te bewaren en geen grote bedragen in één portemonnee te bewaren.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening. Afbeeldingen in dit artikel zijn afkomstig van Pixabay.

Heb jij iets aan deze praktische informatie Kenia gehad? Welke tips neem jij mee als je naar het land gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer praktische tips?

~ Alles over Nieuw-Zeeland

~ Alles over Indonesië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge