Een reis naar Nieuw-Zeeland vergt wel het één en ander aan plannen. Vervoer, visum, betalen en vliegen naar het land zijn daar onderdeel van. Vandaag deel ik daarom de praktische informatie Nieuw-Zeeland die jij nodig zult hebben voor een reis naar dit mooie verre land.

Praktische informatie Nieuw-Zeeland

Visum voor Nieuw-Zeeland

Sinds 1 oktober 2019 is het niet meer mogelijk om naar Nieuw-Zeeland te reizen zonder visum. Je hebt dan namelijk het NZeTA nodig, die kun je gebruiken als je minder dan drie maanden in het land blijft. De visum Nieuw-Zeeland aanvraag is gelukkig eenvoudig. Het formulier dat je moet invullen voor de aanvraag, is volledig in het Nederlands en dus goed te begrijpen. Het NZeTA is alleen geldig voor het bezoeken van Nieuw-Zeeland voor toerisme. De kosten van het visum zijn €39,95 per persoon. Het aanvragen duurt ongeveer vijf werkdagen maar het aanvragen kun je beter ruim op tijd doen, om problemen te voorkomen. Meer NZeTA informatie en uitleg kun je hier vinden.

Vliegen naar Nieuw-Zeeland

Nadat je alle informatie hebt verzamelt voor een visum kun je gaan beginnen met het vliegticket boeken. Het vliegen naar Nieuw-Zeeland zal het meeste geld kosten aangezien de vlucht erg lang is. Om naar het land te gaan kun je het beste naar Auckland vliegen, vanuit hier kun je eenvoudig een auto of camper huren en het land verder intrekken. Kijkend naar de tickets om hierheen te vliegen moet je in het laagseizoen rekening houden met €1.000 tot 1.500 euro per persoon voor een retour. Je moet natuurlijk overstappen en meestal kost de reis je dan totaal zo’n 28 tot 30 uur. De prijzen met de KLM (inclusief overstap) beginnen vaak pas vanaf €3.000 euro in de schoolvakanties. Hoe verder je van te voren boekt, hoe goedkoper en voordeliger de reis.

Vervoer in het land

Doordat Nieuw-Zeeland een enorm groot land is, is het vervoer binnen het land alleen goed te doen met auto of camper. Hoewel het openbaar vervoer redelijk goed geregeld is, zou ik toch aanraden een auto of camper te huren. Je kunt dan namelijk op de mooiste en onontdekte plekken van het land komen. Er zit niet veel verschil tussen het huren van een camper of auto. Qua kosten is een camper duurder maar met een auto moet je natuurlijk nog wel iedere avond een accommodatie regelen. Als je alles bij elkaar op telt, dan kost het ongeveer evenveel. Je kunt dus het beste zelf kiezen welke manier van reizen het beste bij jouw reisgezelschap past.

Accommodaties in Nieuw-Zeeland

Het land is groot maar op sommige plekken zijn er maar weinig accommodaties. Dus het kan verstandig zijn op deze locaties ruim van te voren te boeken. Je kunt zelf kiezen hoe duur of goedkoop je het maakt. Je kunt namelijk goed kamperen in Nieuw-Zeeland en dan kan je de vakantie een stuk goedkoper maken. Een camping kost vaak tussen de 10 en 20 dollar per nacht. Als je voor meer luxe gaat, dan kun je voor een hotel gaan, dit kost meestal rond de 50 tot 70 dollar per nacht. Praktische informatie Nieuw-Zeeland? Kijk dus goed naar de kosten en mogelijkheden als het gaat om overnachten.

Praktische informatie Nieuw-Zeeland rondom het betalen

In Nieuw-Zeeland heb je geen Euro maar de Nieuw-Zeelandse dollar. Vrijwel overal kun je betalen met een creditcard en op sommige plekken zelfs met een Nederlandse pinpas. Tijdens het verblijf op het eiland is het op sommige plekken nodig om contant geld te hebben zoals bij het geven van fooi of het betalen van tol. Je kunt dus maar beter wel altijd een klein bedrag in contant hebben zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening. Afbeeldingen in dit artikel zijn afkomstig van Pixabay.

Heb jij iets aan deze praktische informatie Nieuw-Zeeland gehad? Welke tips neem jij mee als je naar het land gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer praktische tips?

~ Alles over IJsland

~ Alles over Indonesië

6 gedachten over “Praktische informatie Nieuw-Zeeland – visum, betalen en meer”

  1. Ik denk dat ik dan Nieuw-Zeeland zou combineren met Australië, om op die manier twee vliegen in 1 klap te kunnen slaan. Wel handig om te weten dat je niet overal met pin of creditcard kunt betalen en dus ook nog gewoon cash bij je moet hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge