De zomer is in volle gang en dat betekent dat het (hopelijk) heerlijk weer is. Voor veel motorrijders een goede reden om de motor uit de garage te rijden en lekker op pad te gaan. Het is een goede periode om op motorvakantie te gaan. Je kunt heerlijk genieten van de mooie omgeving en het lekkere weer. Maar een motorvakantie vereist ook een goede voorbereiding. Daarom vandaag vijf tips voor een motorvakantie.

motorvakantie

Tip 1: Bepaal de route – snelweg of niet?

Als je met meerdere vrienden op pad gaat, is het handig om te route van te voren te bepalen. Je wilt elkaar namelijk niet kwijt raken want bellen is natuurlijk niet toegestaan op de motor. Daarom kun je het beste van te voren de route afstemmen. Daarbij is het belangrijk om te bepalen of je voor de snelweg gaat of niet. Het lijkt een logische keuze maar vaak zie je juist buiten de snelweg de mooiste plekjes. En daarvoor ga je tenslotte op motorvakantie.

motorroutes door Europa - motorvakantie

Tip 2: Ga voor een goede comfortabele helm

Wanneer je in de stad rijdt, heb je een hele andere helm nodig dan wanneer je lange stukken rijdt. Een Shark helm is essentieel op een motorvakantie. Een helm die krap is, geeft een klemmend gevoel, een helm die te groot is kan afraken. Om echt zeker te zijn van de helm die je draagt, kun je het beste advies vragen aan een expert. Een goede helm lijkt misschien een investering, maar het is zeker een investering die het zeker waard is. Wanneer je een bijrijder hebt tijdens de motorvakantie, is het belangrijk dat ook hij.zij goed beschermd is met een veilige comfortabele helm.

Tip 3: Neem voldoende pauze – eten & drinken

Tijdens het motor rijden ben je constant op de weg aan het letten, schakelen en rijden. Anders dan bij auto rijden kan niemand wat te eten of drinken aangeven, mocht je iets willen eten of drinken is het nodig om te stoppen. Verder is het uit veiligheidsoogpunt ook aan te raden om iedere 2/3 uur te stoppen om voldoende pauze te hebben. Tijdens de warme zomerdagen is het daarnaast ook nog erg belangrijk om goed gehydrateerd te blijven, dus water drinken is een must!

Tip 4: Laat vooraf je motor volledig nakijken

Een vakantie met de motor vraagt veel van jouw motor, het is daarom ook belangrijk dat je motor helemaal in orde is. Je kunt dat door een specialist laten doen maar je kunt het ook zelf controleren mocht je daar verstand van hebben. Naast het controleren van de motor is het ook aan te raden om een goede reisverzekering af te sluiten. Het is de bedoeling dat je motor helemaal tiptop is maar een ongeluk zit in een klein hoekje.

Rondreis Noord-Engeland & Schotland

Tip 5: Bepaal hoeveel kilometers je per dag wilt rijden op motorvakantie

Als je op motorvakantie bent, dan is het aantal kilometers dat je per dag kunt rijden minder dan met een auto. Het fijnst is een afstand tussen de 300-400 kilometer, met een max van 800 kilometer per dag. De afstand is ook afhankelijk van de ervaring die je hebt. Als je erg ervaren bent kun je langere afstanden overbruggen, dus kijk kritisch naar de ervaring die je hebt en natuurlijk de route die je wilt afleggen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta.

Ga jij deze zomer ook op motorvakantie? Welke tips wil jij nog delen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer motor tips?

~ 5 mooiste motorroutes door Europa

~ Motor rijden in Vietnam

4 gedachten over “Vijf tips voor een motorvakantie: goed voorbereid op pad!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge