Op vakantie gaan is natuurlijk superfijn maar er zitten helaas ook nadelen aan. Een belangrijk punt daarbij  is: beveilig je huis!  Want je wil natuurlijk niet terugkomen in een leeg of rommelig huis. Het beveiligen van jouw huis als je op vakantie bent is erg belangrijk om inbraak te voorkomen. Daarom deel ik vandaag mijn tips met jullie!

Snorkelen op de Bahama's

Je hoeft je op vakantie geen zorgen te maken en kunt lekker genieten!

Geef door aan buren dat je weg bent

Beter een goede buur dan een verre vriend, dat is ook zo in dit geval. Vraag eventjes aan de buren of ze op het huis willen letten. Misschien als het zonnig is eventjes de zonnewering naar beneden doen en zo nodig de planten water geven. Als je buren op de hoogte zijn van jouw afwezigheid zullen ze altijd beter opletten. Mocht je geen bevriende buren hebben, dan kun je natuurlijk ook aan vrienden of familie doorgeven dat je op vakantie bent. Die kunnen dan iets vaker langsrijden om een oogje in het zeil te houden.

beveilig je huis

Gebruik camera’s om je woning te beschermen

Naast je buren kun je ook camera’s inzetten om jouw woning te beschermen. Je kunt bijvoorbeeld deze slimme deurbel met daarin een camera kopen en installeren. Zo kun je gemakkelijk via de app alles in de gaten houden. Op die manier kun je verdachte activiteiten in de gaten houden en zelf met een gerust hart op vakantie gaan. Een camera is een investering die het in mijn ogen zeker waard is. Je hebt echt een gerust gevoel omdat je jouw huis 24/7 in de gaten kunt houden.

beveilig je huis

Laat een bewoonde indruk achter – beveilig je huis

Een andere eeuwenoude tip is om de woning bewoond achter te laten. Ruim niet alles perfect op maar laat een aantal kopjes en borden op tafel staan. Verder kun je dit effect bereiken door met tijdsschakelaars de lichten aan te laten gaan. Daardoor kun je ervoor zorgen dat lichten op bepaalde tijden aanspringen. Het is daarbij wel aan te raden om alle lichten in huis op een andere tijd aan te laten springen. Als alle lampen in huis om één tijd aangaan kan het juist ervoor zorgen dat inbrekers het opmerken.

Ruim waardevolle spullen op

Het is niet slim om een laptop en andere waardevolle spullen in het zicht te laten liggen. Als je vanuit buiten waardevolle spullen ziet, is dat erg aantrekkelijk voor inbrekers, niet doen dus. Je kunt waardevolle spullen goed opbergen zodat het niet opvalt. Een goede tip is om wel op te schrijven of ergens te noteren waar je de spullen hebt gelaten. Want als je na een heerlijke vakantie thuis komt, wil je niet meer de spullen kwijt zijn. Dus kies een tactische plek en noteer de plek waar je de waardevolle spullen hebt opgeruimd. Beveilig je huis dus goed, ook op zo’n manier!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta.

Beveilig jij je huis altijd goed als je op vakantie bent? Welke tips ga jij meenemen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Do’s en don’ts tijdens het kamperen

– Op reis met een camper

~ Op vakantie met een hond

16 gedachten over “Beveilig je huis als je op vakantie bent: 4 tips!”

  1. Slim, ik denk hier nooit echt over na! En ook met mijn social media ben ik niet altijd even voorzichtig, mensen kunnen snel weten dat ik op pad ben…Goed om eens over na te denken.

  2. Goede tips! bij ons in de buurt is er veel ingebroken afgelopen week. Heel naar en vervelend. We hebben zelf een installatie en camera’s hangen. Voor het gevoel , want als ze echt willen komen ze er toch in. Qua beveiliging hebben we er alles aan gedaan!

  3. Wij hebben inderdaad camera’s thuis en proberen wel een bewoonde indruk achter te laten maar helemaal tegen houden, lukt denk ik niet. Je kunt alleen zo goed mogelijk proberen het te voorkomen natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge