Canada staat natuurlijk bekend om de prachtige natuur, zelf vind ik dat er in het oosten ontzettend veel mooie natuur te vinden is. Vooral op het stuk van Toronto naar Kingston vind je veel mooie parken zoals Lake on the mountains provincial park. Een prachtig park van 104 hectare met een meer dat ruim 60 meter boven het Ontario meer ligt. Heel bijzonder dus want meestal liggen er geen meren op die hoogte.

Van Toronto naar Kingston

In de meeste rondreizen door Oost-Canada begin je in Toronto en ga je via Kingston naar Ottawa of Montreal. Ook wij hebben dat gedaan en van Toronto naar Kingston kom je ongeveer langs het Lake on the mountains Provincial Park. Het is ongeveer één uur omrijden maar naar mijn mening is dat het meer dan waard. Het makkelijkst is om net na Belleville de snelweg te verlaten en naar het zuiden af te zakken. Je kunt het park goed combineren met het Sandbanks Provincial Park.

Uitzicht

Je kunt het beste navigeren naar Bella Vista Lakehouse, vanaf hier heb je namelijk een geweldig uitzicht over het meer en de omgeving. Je kunt aan de ene kant het Ontario meer zien liggen en als je de andere kant van de weg op loopt, zie je het meer liggen dat dus ruim 60 meter hoger ligt. Heel bijzonder en daarom uniek om te bezoeken. Overigens kun je hier gratis parkeren en zijn er in de zomer toiletten die je kunt gebruiken, helaas sluiten deze wel na 1 oktober. Het is zo’n bijzonder uitzichtpunt omdat je vanaf hier allebei de meren kunt zien liggen.

Lake on the Mountains

Wandelen

Het belangrijkste wat je kunt doen in dit park is, hoe kan het ook anders, wandelen. Je kunt een wandeling maken rond het meer maar er zijn in het gebied ook wel meerdere wandelroutes die je kunt volgen. Als je overnacht in een accommodatie in de buurt dan hebben deze vaak wel een kaart met de verschillende routes aangegeven. Het leukste om te doen is de Boardwalk route, waarbij je dus langs de oever van het meer wandelt. De route is 4 kilometer en je doet er ongeveer één uur over. Neem vooral lunch mee en geniet met het uitzicht op het meer van een lunch.

Kanoën in Lake on the mountains

Naast wandelen is er nog een activiteit wat je hier uitzettend kunt doen, namelijk kanoën. Je kunt een kano huren en vervolgens het meer op gaan, je kunt hier heerlijk genieten van de rust en ruimte. In de verschillende resorts langs het meer kun je eenvoudig een kano huren. Helaas is dit natuurlijk niet het hele jaar door mogelijk en kan dit alleen tijdens de zomermaanden. Mocht je hier dus tijdens deze periode zijn, dan is het echt aan te raden om een kano te huren.

Zou jij Lake on the Mountains provincial park willen bezoeken? Welke activiteiten in het gebied zou jij willen doen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Canada?

~ Ultieme camperroute door Oost-Canada

Sandbanks provincial Park

~ 1000 Islands

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Lake on the mountains provincial park – Canada”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge