Bergen is een stad in het westen van Noorwegen is in mijn ogen één van de leukste steden om te bezoeken. Helaas is Noorwegen geen goedkoop land en is het overnachten in Bergen dan ook niet echt goedkoop. Na lang zoeken vonden we deze accommodatie tip Bergen op Airbnb. Toen wij hier naartoe gingen waren er nog meer twee reviews en lag de prijs ook een stuk lager dan momenteel. Nog steeds is het één van de betere mogelijkheden om in Bergen te overnachten.

Accommodatie tip Bergen

Bereikbaarheid

Wij kwamen in Bergen met de trein aan vanuit Oslo en vanaf het treinstation is het appartement ongeveer 10 tot 15 minuten lopen. Het voordeel is dat je echt in het centrum van de stad zit en dus na het lopen naar het appartement niet ver meer hoeft te lopen. Ook als je met het vliegtuig naar Bergen komt dan kom je uiteindelijk bij het station uit. Je kunt namelijk de bus nemen naar het busstation en ook vanaf daar kun je dus weer wandelen. Verder rijden er in het oude centrum van de stad helaas geen bussen en kun je dus niet dichterbij komen dan het busstation. Maar eerlijk gezegd is het nemen van een bus ook niet nodig.

Accommodatie tip Bergen

Het appartement

Het appartement ligt op de derde verdieping dus je moet wel bereid zijn om iedere keer meerder trappen op en af te lopen. Je komt het appartement binnen in de hal, het is een grote hal waar je makkelijk alle jassen en schoenen van vier mensen kwijt kunt. Verder staat er een kastje met allerlei informatie in de hal en loop je meteen door naar de woonkamer. De woonkamer is groot en comfortabel. Vervolgens heb je twee slaapkamers voor twee personen en daarnaast nog een badkamer en keuken. Aan alles is gedacht, van kaarten van de stad tot handdoeken en theedoeken in de keuken. Je kunt hier dus echt genieten van het comfort van een volledig ingericht appartement.

Accommodatie tip Bergen

De badkamer & keuken

De badkamer en keuken zijn allebei erg ruim. De keuken heeft alles wat je nodig hebt; een vaatwasser, koelkast, vriezer en een oven. Het is natuurlijk handig om geld te besparen in het dure Noorwegen door te kunnen koken. Naast de eettafel die je in de woonkamer hebt, heb je ook in de keuken nog een eettafel. De badkamer is ontzettend groot en heeft zelfs een wasmachine. Zo kun je als je langere tijd op reis bent, hier eenvoudig kleding wassen. De douche is heerlijk warm en heeft een goede straal. Verder zijn er ook handige producten aanwezig zoals shampoo en douchegel.

Wat te doen in Bergen

De omgeving van deze accommodatie tip Bergen

De omgeving van deze accommodatie tip Bergen is mooi, je ziet vanaf hier de cruiseschepen liggen die hier regelmatig aanmeren. Daarnaast loop je binnen 10 minuten naar de meeste highlights in de stad en kun je binnen die tijd ook bij het treinstation zijn. Verder vind je op nog geen drie minuten lopen een supermarkt waar je alle benodigdheden kunt scoren. Wel is het oude wijkjes waar het appartement in ligt heuvelachtig dus heb je na drie dagen wel last van jouw kuiten maar dat hoort erbij.

Prijs voor vier personen exclusief ontbijt per nacht: vanaf 90 euro.

Heb jij een andere accommodatie tip Bergen? Zou jij in het appartement Bergenhus verblijven? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Bergen?

~ Praktische informatie Bergen

– Wat te doen in Bergen?

~ Trein van Oslo naar Bergen

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge