Bukit Lawang is een afgelegen plek op Sumatra in Indonesië. Door de directe toegang tot de jungle en de vele orang oetans die zich nog in het gebied bevinden is het een geweldige plek om te bezoeken. Wij deden hier een jungle trekking waarbij we meerdere orang oetans tegen kwamen. Maar het is een plek die vrij lastig te bereiken is en daarom kun je hier alle nodige praktische informatie Bukit Lawang vinden.

Vliegen naar Bukit Lawang

Belangrijk om te weten is dat je naar de luchthaven van Medan op Sumatra moet afreizen om naar Bukit Lawang te komen. Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks naar Medan vliegen in 13 uur. Maar je kunt ook met een overstap vliegen zoals wij deden, bijvoorbeeld op Jakarta of Singapore. Een rechtstreekse vlucht kun je via Garuda Indonesia boeken voor €550 tot € 650 euro in het laagseizoen, in het hoogseizoen kunnen de prijzen oplopen tot €1000 euro. Voor een vlucht met overstap betaal je gemiddeld €750 euro dus dit kan in het hoogseizoen voordeliger zijn.

praktische informatie Bukit Lawang

Vervoer vanaf de luchthaven

Vanaf Medan is het nog ruim drie uur reizen naar Bukit Lawang, er zijn verschillende manieren om deze reis af te leggen. Zelf hebben wij gekozen voor een combinatie van het openbaar vervoer en een taxi. Je kunt ook geheel voor het openbaar vervoer kiezen, dan ben je ruim vier uur onderweg. Je moet dan eerst naar Pinang Baris reizen, vervolgens naar Binjai en dan richting Bukit Lawang bus station. Vanaf daar is het nog 15 tot 20 minuten lopen naar het centrum van het dorp. De taxi brengt je vanuit Medan in ongeveer drie uur naar het centrum van het dorp. Alles over de kosten en exacte tijden vind je in dit artikel.

Hotel tip Bukit Lawang

Accommodaties in Bukit Lawang

Praktische informatie Bukit Lawang is ook handig voor de accommodaties. Het dorp is namelijk klein en daarom is het verstandig om van te voren een accommodatie te regelen. Wij kozen voor de ‘On The Rocks bungalow’ die ons enorm goed beviel. Vanaf het punt waar je het dorp binnen komt is het nog wel 10 tot 15 minuten lopen maar het is prachtig langs het water. Meestal komen de mensen uit de hotels je helpen met de bagage. Een gemiddelde overnachting kost €15 euro voor twee personen exclusief ontbijt. Als je wel een ontbijt wilt, wat ik zou aanraden is het ongeveer €25 euro per nacht.

praktische informatie Bukit Lawang

Praktische informatie Bukit Lawang rond het betalen

In Indonesië betalen ze met de Indonesische roepia . Je kunt het best meteen bij aankomst op de luchthaven contant geld opnemen. In de meeste winkels en restaurants kun je namelijk alleen contant betalen. Het handigst is om dan meteen de maximale limiet van 1,5 miljoen roepia op te nemen.

1,5 miljoen Roepia is ongeveer €100 euro. (Anno december 2019)

Je betaalt namelijk per transactie, door de andere valuta. In Bukit Lawang kun je eigenlijk nergens pinnen en is er ook geen pinautomaat in de buurt. Zorg dus dat je voldoende contanten meeneemt vanuit Medan.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Bukit Lawang? Welke tips neem jij mee als jij naar Bukit Lawang gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Bukit Lawang?

~ Jungle trekking

Hotel tip

~ Medan naar Bukit Lawang

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Praktische informatie Bukit Lawang: betalen, vervoer en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge