Deze zomer is het vooral makkelijk om lekker in Europa op pad te gaan. Doordat je met de auto of camper op pad gaat, is kamperen in Europa een goede keus. Door de restricties m.b.t. het corona virus is het reizen met auto het makkelijkst om veel problemen te omzeilen. Zo kun je ten allen tijden weer naar huis rijden mocht een land toch weer op slot gaan. Daarom delen wij de leukste tips voor kamperen in ons eigen continent deze zomer.

Goboony camper

De leukste campings in Nederland

Het is een leuke manier om ons eigen land te leren kennen, kamperen. Daarom vind je hier de leukste campings in Nederland zoals bijvoorbeeld camping Duinrell. Een super leuke camping grenzend aan het attractiepark Duinrell in Den Haag. Je kunt hier vooral met kinderen een hele leuke tijd beleven. Maar ook de camping van de foto in Texel, een hele fijne rustige plek waar vandaan je het eiland goed kunt ontdekken. Texelcamping Loodsmansduin is een fijne plek waar vandaan je meteen de duinen in kunt gaan lopen of fietsen. Kamperen voor oude mensen? Dat is tegenwoordig helemaal niet meer zo! Kijk maar eens naar East Nomads in Gelderland. Een ontzettend hippe plek, waar je echt helemaal tot rust kunt komen. Kortom, genoeg leuke plekken om te kamperen in Nederland.

Kamperen in Europa

Ga naar Frankrijk

Als je zegt kamperen in Europa, dan zeg je Frankrijk. Het ultieme land om lekker te gaan kamperen. Daarom staat dit land natuurlijk ook in dit artikel. Er zijn ontzettend veel campings in Frankrijk, maar welke zijn nou leuk? Zelf vind ik de kust van Frankrijk ontzettend leuk en zou ik daarom ook voor een camping vlakbij de kust kiezen, bijvoorbeeld Camping Le Châtelet in Bretagne een aanrader. Hier vind je een combinatie tussen stacaravans, vooropgezette tenten maar ook echte campingplaatsen. Maar ook de Côte d’Azur is een fijne omgeving, maar mooie steden om te bezoeken zoals Monaco, Nice, Marseille en Saint Tropez. Om naar de Côte d’Azur te rijden, raad ik het wel aan om onderweg in ieder geval één keer te overnachten, de afstand vanuit Nederland is namelijk best groot.

camping de la rouvre luxe camping - Kamperen in Europa

Kamperen in Europa: handige tips

Tijdens het kamperen zijn een aantal tips belangrijk, neem vooral voldoende tijd om op de bestemming aan te komen. Zeker met een caravan of vouwwagen is het niet zo dat je overal even hard kunt rijden als een auto zonder aanhanger. Daarom is het belangrijk om genoeg tijd te nemen om bij de camping aan te komen. Een leuke tip kan zijn om onderweg ergens te overnachten om zo voldoende rust te hebben. Daarnaast is het leuk om onderweg stops te maken, zoals een mooi kasteel, een uniek strand of een leuke stad.

Verder is het belangrijk om altijd voldoende eten en drinken mee te nemen en ook geregeld te tanken. Het is niet in ieder land zo, dat je in iedere stad een tankstation hebt. Daarom is het verstandig om wanneer het kan te tanken, zodat je nooit met een lege tank langs de weg staat. Ook zijn supermarkten niet altijd open op zondag of op een feestdag, dit is ook iets waar je je flink in kunt vergissen. Zorg dus altijd voor een voorraad in de auto, zodat jullie nooit zonder eten of drinken op pad hoeven.

wat te doen in Pula

De leukste bestemmingen

Naast Frankrijk en Nederland zijn er natuurlijk nog veel meer toffe landen in Europa waar je goed kunt kamperen. Vanuit Nederland zijn veel landen goed te bereiken met de auto (met tent of caravan). Ga bijvoorbeeld genieten in de bergen van Oostenrijk of kies voor de mooie kust van Kroatië. Maar ook landen zoals Spanje en Italië zijn natuurlijk ook een goede keus. Zelf ben ik dol op Scandinavië dus is dat ook echt een favoriet om te gaan kamperen in Europa. Vooral Zweden is een fijne plek om te gaan kamperen, er zijn ook veel campings in beheer van Nederlanders. Dit is vooral leuk wanneer je met kinderen reist.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ga jij deze zomer kamperen in Europa? Welke plekken lijken jou leuk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer kamperen?

~ Camping de la Rouvre

~ Wild kamperen in Ierland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge