Het gebruiken van een brace op reis, gebeurt steeds vaker. Mensen hebben lichamelijke problemen door bijvoorbeeld een sport en willen daar op reis minder hinder van ervaren. Zelf heb ik dit meerdere malen meegemaakt en daarom schrijf ik hier een artikel over vandaag. Het aanschaffen van een brace van Bracefox kan eenvoudig online tegenwoordig.

brace op reis

Het hebben van lichamelijke problemen

Helaas is het hebben van lichamelijke problemen soms een belemmering voor het reizen. Door het gebruiken van bijvoorbeeld een rugbrace, kan dit verminderd worden. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld langere stukken wandelen dan zonder brace. Belangrijk is dat je bij lichamelijke klachten altijd overlegt met een arts of andere deskundige. Zelf heb ik chronische rugproblemen en gebruik ik daardoor een brace, ook op reis. Ook met de meeste lichamelijke problemen kun je goed reizen, wees vooral bewust van de problemen en loop niet te lang door.

Het gebruiken van een brace

Het gebruiken van een brace klinkt misschien vreemd in combinatie met reizen maar dat is het totaal niet. Zelf gebruik ik geregeld een brace op reis en ben ik daar aan gewend geraakt. Een brace is een manier van herstelvermogen bij blessures maar biedt ook stabiliteit bij langere blessures of chronische problemen. Iedereen heeft andere problemen en het dragen van een brace gebeurt vaak op aanraden van een arts of fysiotherapeut. Vaak krijg ik de vraag of een brace dragen niet vervelend is maar dat is het absoluut niet. De meeste braces kun je onder de kleding dragen zonder dat dit voor belemmering zorgt.

Brace op reis

Mijn ervaring met een brace op reis

Meerdere keren heb ik gebruik gemaakt van een brace op reis. Zo heb ik tijdens mijn reis door Marokko een groot gedeelte van de tijd met een enkel brace rondgelopen om zo mijn enkelproblemen te minimaliseren. Tijdens lange wandelingen of lang slenteren door de stad, kreeg ik vaak last van mijn enkelbanden. Dit doordat ik deze net voor mijn reis heb gekneusd. Het is een fijn gevoel om af en toe de pijnlijke enkel wat te kunnen verlichten door het dragen van een brace. De brace neemt weinig ruimte in beslag en is daardoor fijn om op reis mee te nemen. Daarnaast kun je de brace eenvoudig wassen, wat na het zweten ontzettend fijn is.

Tegenwoordig gebruik ik met name een rug ondersteuning, aangezien ik scoliose heb. Door mijn scoliose krijg ik na lang zitten of staan last van mijn rug. Hierdoor is mijn houding niet meer optimaal omdat ik mijn schouder laat hangen. Dit is niet goed voor mijn rug en daarom gebruik ik graag een brace tijdens lange vluchten. Zelfs onder een zomerjurkje is het amper te zien.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Gebruik jij wel eens een brace op reis? Wat zijn jouw ervaringen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Fietsen op reis

~ Hardlopen op vakantie

9 gedachten over “Brace op reis: het gebruik ervan en mijn ervaring”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge