Wie droomt er niet over, een campertocht door de Verenigde Staten. De vrijheid om te gaan en staan waar je wil en het land te ontdekken. Een mooie droom voor als je de loterij wint zou je zeggen, maar niets is minder waar. Alle gehuurde campers moeten ook weer terug gebracht worden naar hun basisplaats. Breng een camper weg heet het concept. En laat jij nou degene zijn die dat doet! Een stuk goedkoper en net zo’n geweldige ervaring. Hier lees je over mijn tweeweekse camperreis door de Verenigde Staten. 

de westkust van Amerika & Canada

Kies eens voor het oosten

Waar de meeste mensen kiezen voor een camperreis door het Wilde Westen (je ziet jezelf tenslotte al met je cowboysbag rondlopen over zo’n prairie), kozen wij voor het oosten. Er is daar meer te zien dan je denkt! Onze reis startte in Orlando, waar onze camper klaar stond. Wat we ermee gingen doen mochten we zelf weten, zolang hij maar over twee weken bij het camperbedrijf in New York zou staan. Alle vrijheid dus!

route door Florida

Bay Watch gevoel en historie in Florida 

We zakten via de Everglades (alligators spotten!) naar het zuiden. Het meest zuidelijke puntje van de V.S. welteverstaan: Key West. Via een lange weg over idyllische eilandjes ontdek je verrassend tropische vakantie plekken. Dat palmbomen-gevoel bleef ook op de terugweg richting het noorden door Florida. Schoudertas mee met zwemspullen, want we wilden natuurlijk wel op dat strand liggen voor het Bay Watch gevoel. Na een stranddagje reden we verder richting het noorden via historische plaatsen als Charleston en Jacksonville. Hier ontdek je de geschiedenis van de eerste schepen uit Europa die eeuwen geleden aan wal kwamen. Patriottistisch Amerika op zijn best, de Amerikanen zijn er maar wat trots op! Via deze oude steden, kwamen we uit in Washington, waar je als toerist je hart kunt ophalen. Washington staat vol met monumenten en bezienswaardigheden. Wil je de highlights zien kies dan voor een bustour. Lekker met alle touristen, maar je ziet wel veel!

Bruisend New York

Na 12 dagen en heel veel (eigenlijk teveel) kilometers eindigden we deze bijzondere reis in New York. We waren moe, maar gek genoeg blijkt het cliché over deze stad te kloppen: je krijgt er energie van! We hadden nog even tijd om de stad te ontdekken: Central Park, Manhattan en het monument van 9/11. Dit laatste is een must see, het is een ontzettend indrukwekkende plek. En om de hoek daarvan kijk je je ogen ook uit: China Town met al zijn bijzondere winkeltjes, Wallstreet waar de zakenmensen met hun Ted Baker tas langs je razen en natuurlijk de overweldigend hoge gebouwen.

Eindpunt – breng een camper weg

Twee weken en ontzettend veel indrukken verder leverden we onze camper in bij het eindpunt. We hadden onze taak gedaan: de camper teruggebracht. En hoe! Het was een geweldige reis en een aanrader voor ieder die betaalbaar wil camperreizen. Mijn tip: kies een kortere route en neem de tijd voor alles wat je wil zien. Het oosten is geweldig!

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Breng een camper weg in de V.S. is dat iets voor jou? Welke plek in Amerika lijkt jou geweldig? Laat het ons weten in de reacites!

Meer Amerika?

~ Rondreis Florida

~ Highlights in New York

10 gedachten over “Breng een camper weg in de Verenigde Staten – uniek”

  1. het zal mij heerlijk lijken om met zo’n camper door de VS te gaan. lekker gaan en staan waar je wil maar zou wel auto huren daar nog omdat het wat makkelijker is met overal te komen lijkt mij

  2. Ik heb ooit met vrienden een roadtrip gemaakt door Amerika, een camper gehuurd in Miami en dan van daar uit naar Florida en weer terug naar Miami, op zich erg leuk, maar ik moet eerlijk zeggen dat Florida mij ook enigszins is tegengevallen. Natuurlijk waren er mooie plekken, maar het was ook wel heel erg veel een commercieel gebeuren.

  3. Een vriendin van mij heeft een camper en is daar wildenthousiast over. Ik zou liever met de auto rondrijden en overnachten in hotels. Ik vind Chicago een ontzettend leuke stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge