Vloeistoffen zoals shampoo, zonnebrand en showergel zijn altijd lastig om mee te nemen op reis. Daarom check ik vaak of een hotel dit soort items heeft en anders neem ik kleine hoeveelheden mee. Maar voor shampoo deel ik vandaag deze te gekke oplossing, namelijk een natuurlijke shampoo bar!

Shampoo bar
Shampoo bar

Vloeistoffen op reis

Persoonlijk reis ik graag zonder ruimbagage en zoals de meeste reizigers weten is het aantal vloeistoffen in de handbagage beperkt. Je mag flacons van maximaal 100ml meenemen in een zakje van één liter totaal. Erg lastig dus om voldoende vloeistoffen mee te nemen voor een langere reis. Daarom probeer ik steeds minder vloeistoffen mee te nemen en te vervangen daar waar mogelijk. Dus dit sluit ontzettend goed aan op mijn struggle van vloeistoffen mee nemen op reis.

Shampoo bar

De bar die ik gebruik is voor vet haar en ruikt naar citroen, naar mijn menig een heerlijke geur. Je merkt aan alles dat de bar gemaakt is met zorg. Doordat mijn haar vrij snel vet wordt en op reis al helemaal, is dit de ideale shampoo voor mij. Maar er is natuurlijk nog veel meer keuze, bijvoorbeeld voor normaal of droog haar en er is ook een anti roos versie. Zo is er voor ieder wat wils. Zelf heb ik de Shampoo bar meegenomen op meerdere overnachtingen en ben ik ontzettend enthousiast. Het werkt heel makkelijk, eigenlijk net zoals normale shampoo. Je maakt je haar nat, wrijft de bar in jouw natte haar en inwrijven maar. Vervolgens goed uitspoelen en je hebt weer mooi fris haar.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Deze bar van Shampoobars.nl is handgemaakt in Nederland en is volledig plasticvrij. Het is dus een shampoo zonder siliconen. Daarnaast kun je hier ongeveer 80 wasbeurten mee doen en dat staat gelijk aan drie flessen. Een groot voordeel en zeker op reis kom je zelden aan 80 wasbeurten. En bovendien neemt een shampoo bar een stuk minder ruimte in dan zo’n grote fles. Zo heb je in plaats van een grote fles, een kleine verpakking met een bar in jouw koffer of backpack. Daarnaast heeft Shampoobars ook allerlei andere producten zoals conditioner, body, body lotion, natuurlijke deodorant en nog veel meer. Mijn doel is dan ook om helemaal geen plastic meer mee op reis te hoeven nemen. In ieder geval is nu de eerste stap gezet.

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij een shampoo bar gebruiken op reis en thuis? Welke geur vind jij lekker in verzorgingsproducten? Laat het ons weten in de reacties!

Meer inspiratie?

~ Snel koffer inpakken

~ Reislijstjes

16 gedachten over “Shampoo bar, de milieuvriendelijke oplossing voor op reis”

  1. Toevallig net van een PR-bureau een shampoobar, douchebar en shavebar ontvangen. Heel benieuwd naar! Ik ken het principe van shampoo bars zeker al een tijdje. Ideaal met reizen inderdaad. Kwalitatief vind ik dat er wel veel verschillen zitten in de merken. De een zorgt ervoor dat je haar van touw lijkt na het wassen (en dan moet ik evengoed nog met vloeibare conditioner er tegenaan), weer een ander heeft een soort van ‘ingebouwde’ conditioner erin zitten, waardoor mijn haren wel fijn aanvoelen na het wassen. De geur verschilt ook per merk. Ik ga liever voor het effect van zacht haar dan voor de geur van de shampoobar.
    Rory onlangs geplaatst…Hoe leer je jouw kind om verbinding te maken?My Profile

  2. Ik heb al heel wat bar shampoo blogs voorbij zien komen. Iedereen is er lovend over. Ik ben wel nieuwsgierig geworden.

  3. Ik krijg heel vaak shampoobars. Vind ze altijd heerlijk ruiken maar gebruik ze helaas niet. Ik heb vettig haar en heb echt iets vloeibaars nodig. De rest van de redactie is helemaal weg van shampoobars. Leuke blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge