Bij tripjes in Nederland denken we al gauw aan fietsen in het heuvelachtige Limburg, wandelen over de prachtige Veluwe, of uitwaaien op de waddeneilanden. Het zijn al gauw de populaire toeristische trekpleisters waar we met zijn allen naartoe trekken. Toen ons land net in de lockdown zat bleek dat maar weer. De politie moest ingrijpen om de massaal verzamelde groepen Nederlanders uit de populaire natuurgebieden te sturen. Wat wij Nederlanders wel eens vergeten is dat er genoeg mooie plekjes te vinden zijn die voor jong en oud leuk zijn om naar toe te gaan. In deze blog vertel ik je over één van die pareltjes: ontdek Zuidoost-Friesland. 

Tusken de Marren - zuid oost friesland

Oernatuur

De regio Zuidoost-Friesland ligt dicht tegen Groningen en Drenthe aan. Het is daarom geen ‘diep-Frieze’ omgeving, en heeft veel invloeden uit haar buurprovincies. Niet alleen qua taal, maar ook qua landschap. Zuidoost-Friesland is heel divers en alles is er wel te vinden, van frisse meren, tot kleurrijke heides, donkergroene bossen en uitgestreken weilanden. Al die diversiteit aan landschap maakt de regio bij uitstek geschikt voor fietsers en wandelaars. 

Zuid-Oost Friesland biedt dan ook talloze wandel en fietsroutes. Neem een rugzak met proviand mee en dompel je onder in de wonderschone natuur.  Nationaal park Drents-Friese Wold is een ondergeschoven kindje naast de populaire Veluwe. Onterecht, deze oernatuur is namelijk een lust voor het oog. Het is een plek waar je eindeloos kunt dwalen en tot rust kan komen. 

zuid oost friesland

Avontuur voor jong en oud

Ben je uitgewandeld en heb je behoefte aan wat avontuur? Appelscha staat bekend om zijn Bosbergtoren. Deze 33 meter hoge toren geeft je niet alleen een prachtig uitzicht over de omgeving, je kunt er ook van abseilen. Ben je een echte outdoor freak? Ga dan eens op zoek naar de Jongens van Outdoor. Het hele jaar bieden zij diverse outdoor activiteiten aan. Zin in een dagje pretpark? Hang je kleintje een rugzak kind met wat lekkers om en boek een dagje Duinen Zathe. Dit nostalgische pretpark biedt een dag vol plezier voor jong en oud. 

Zuid Oost Friesland - Ontdek Zuidoost-Friesland

Stad en cultuur – ontdek Zuidoost-Friesland

Natuur en outdoor activiteiten zijn de eerste zaken waar de meeste Nederlanders aan denken bij een vakantie in Friesland. Zuidoost-Friesland heeft echter genoeg te bieden voor de stad- en cultuurliefhebber. Heerenveen is een bij uitstek geschikte stad om een dagje te gaan shoppen en Beetsterzwaag is uitgeroepen tot Culturele Hoofstraat van Europa. In dit dorp vind je fantastische tentoonstellingen, concerten, voorstellingen en lezingen. Jaarlijks worden er kunstweekenden, kunstroutes en festivals georganiseerd.  Maar vergeet ook niet het jaarlijkse Oranjewoud Festival. Jaarlijks vind je op het betoverende landgoed van Oranjewoud een laagdrempelig en veelzijdig internationaal klassieke-muziekfestival. Zin in wat jongere muziek? Ga dan naar Heaven Open Air in Heerenveen. Van Kriss Kross, Snelle, tot Vengaboys, Heaven Open Air biedt de mix om jouw zomer af te sluiten.
Noord Oost Friesland heeft ontzettend veel te bieden blijkt wel. Dus denk de volgende keer dat je die laptoptas vol werk in een hoek smijt en een weekendje weg wil boeken, ook eens aan Noord Oost Friesland. 

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Hoe vind jij ontdek Zuidoost-Friesland? Ken jij deze regio al? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Friesland?

~ De 10 leukste tips

~ Fijne accommodatie in Friesland

4 gedachten over “Ontdek Zuidoost-Friesland: natuur en avontuur”

  1. Ik ben nog nooit in Friesland geweest. Ja, ik schaam me diep haha want volgens mij is het er echt prachtig. Ik ga je tips opslaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge