Op reis gaan is altijd erg leuk, maar er zitten ook minder leuke kanten aan: inpakken. Het verzamelen van de spullen die je meeneemt zelf is nog niet zo erg, het is vooral de ruimte dat een struggle kan zijn. Je bent vaak namelijk gelimiteerd aan simpele handbagage. Of je mag bijvoorbeeld één grote koffer mee. Maar het inpakken hiervan is niet altijd even makkelijk. Gebruik de volgende tips als je je koffer gaat inpakken zodat je je hier geen zorgen meer over hoeft te maken.

inpakken van je koffer

Rol je kleding op

Misschien heb je het wel eens eerder gehoord, maar ja, het oprollen van kleding helpt echt en bespaart je een hoop ruimte. Probeer alles zo klein en strak mogelijk op te rollen in tegenstelling tot het opvouwen. Je kunt zo namelijk alle mogelijke ruimte benutten, en uiteindelijk hou je zo een stuk meer ruimte over. Dat betekent ook dat je meer zomerjurkjes kunt meenemen, en dus op vakantie meer outfits kunt dragen.

Houd extra ruimte vrij (!) tijdens het inpakken van je koffer

Je kent het vast wel dat je op vakantie bent gaan shoppen en vervolgens van alles gekocht hebt dat je eigenlijk niet kwijt kan in je koffer. Om dit te voorkomen kun je van tevoren ervoor zorgen dat je genoeg ruimte over hebt in je koffer waar je nieuw gekochte kleding en andere spullen kwijt kunt. Houd bijvoorbeeld een derde aan ruimte vrij, zodat je nog genoeg extra kleding kunt aanschaffen. Want zeg nou zelf, shoppen hoort er nou eenmaal bij en het zou zonde zijn als je niet kan shoppen omdat je de ruimte niet hebt.

Onthoud wat je meeneemt

Ga je met meerdere mensen op vakantie en deel je bijvoorbeeld een huisje of hotelkamer? Dan raken jouw spullen op een gegeven moment waarschijnlijk door de war met die van een ander. Door thuis direct na het inpakken van je spullen een lijstje te maken met alles wat je mee hebt, of door een foto te maken van de netjes ingepakte koffer, weet je precies wat je ingepakt had en hoe je dit in de koffer had zitten. Zo voorkom je dat je spullen vergeet of dat je het niet meer netjes terug in de koffer krijgt.

Neem nooit te veel mee

Hoe veel ruimte je ook hebt, het meenemen van te veel kleding is altijd aantrekkelijk en een risico dat op de loer ligt. Wanneer je te veel meeneemt, kom je er achteraf hoe dan ook achter dat je allemaal kleding meegenomen hebt die je helemaal niet gedragen hebt. Zonde van de ruimte die je verspild hebt. Maak outfits en neem dan één of twee extra outfits mee, zodat je sowieso genoeg hebt. Neem bijvoorbeeld een mooie zomerjurk mee die je vaker aan kunt, en twee of drie mooie bikini dames zodat je kunt afwisselen.

Disclaimer: Dit blogbericht is ontstaan met behulp van inspiratie vanuit derden. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke tips voor het inpakken van je koffer heb jij nodig? Rol jij kleding altijd op? Laat het ons weten in de reacties!

Meer koffer tips?

~ Carry on kofferset

~ Koffer snel inpakken

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Gebruik de volgende tips bij het inpakken van je koffer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge