Naast reizen heb ik nog een hobby, namelijk klussen en het huis een make-over geven. Daarom hebben wij afgelopen maand de raamdecoratie in ons huis aangepast en daar wil ik jullie vandaag meer over vertellen. Wij kozen voor houten jaloezieën en zijn hier ontzettend blij mee. Lees hier alles over het kiezen van geschikte raamdecoratie.

Raamdecoratie

De keuze voor nieuwe raamdecoratie

Het moment dat je op zoek gaat naar nieuwe opties voor het vervangen van de raambedekking, kom je al snel tot de conclusie dat er enorm veel keus is. Wij hebben na veel zoeken gekozen voor Veneta.com. De grootste voordelen van Veneta.com vinden wij dat je gratis kleurstalen kunt bestellen of gratis advies aan huis kunt aanvragen. Door de corona crisis wel met mondkapje natuurlijk, maar de afstand wordt netjes gehouden. Het is fijn dat iemand met verstand van jaloezieën en gordijnen mee kijkt in jouw huis en tips geeft die goed bij de ramen en locatie in het huis passen. Via de website kun je eenvoudig een gratis advies afspraak aanvragen.

Raamdecoratie

Houten jaloezieën

Momenteel zijn houten jaloezieën helemaal in en ook wij vinden dit mooi. De voorkeur ging daarom naar deze versie van raamdecoratie. Na wat informatie te hebben gekregen van Guido, de adviseur van Veneta.com, kozen wij voor de houten jaloezieën Sensations – houtlook in de kleur Donker Walnoot. Een toffe donker bruine kleur die tegen zwart aan zit, maar wel met zwarte banden. Nu we de decoratie een aantal weken hebben hangen, zijn we nog steeds ontzettend blij met de keuze voor deze kleur.

Zelf monteren of laten doen

Je kunt er voor kiezen om de jaloezieën zelf te monteren of je kunt dit laten doen. Zelf vind ik het ontzettend leuk om in huis bezig te zijn met klussen en dergelijke, dus ik kies er dan ook voor om het zelf te doen. Het is eenvoudig om de houten jaloezieën te monteren, het duurt 15-20 minuten per raam. Doordat wij voor drie ramen zijn gegaan, zijn we er dus ongeveer één uur mee bezig geweest. De instructies die je bij de levering krijgt zijn duidelijk en voor extra ondersteuning kun je ook de YouTube video van Veneta.com bekijken.

Before & after

Dan de before & after foto’s waar iedereen op zit te wachten waarschijnlijk. Al eerder deelde ik deze foto’s op mijn Instagram en kreeg ik veel lovende berichten. Het verschil is namelijk groot, zeker doordat de oude raamdecoratie al 20 jaar in ons huis hing, nog van de vorige bewoners. Een nieuwe frisse uitstraling kon dus geen kwaad. Wij zijn ontzettend blij met de make-over die de jaloezieën met zich mee hebben gebracht. Het staat mooi bij ons huis en zorgt ervoor dat er geen licht naar binnen komt. Daarnaast zorgt de raamdecoratie er ook voor dat er geen inkijk mogelijk is.

Disclaimer: Dit product heb ik ontvangen om te reviewen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij raamdecoratie aanpassen voor meer sfeer of niet? Welke soort raamdecoratie vind jij mooi? Laat het ons weten in de reacties!

Meer interieur blogs?

~ Keuken make-over

~Beamer voor een thuisbioscoop

Eén gedachte over “Raamdecoratie aanpassen: make-over in huis”

  1. Mijn man en ik zijn net verhuisd en hebben echt gordijnen nodig, we willen graag jaloezieën kopen en ze zelf installeren. Het zal even een klusje zijn maar dat vinden we altijd leuk om samen te doen. Hij wil graag hout maar ik weet het nog niet zeker, dus we wachten nog even totdat ik zeker weet welke ik graag wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge