Nusa Penida is een prachtig eiland voor de kust van Bali. Zelf bezocht ik dit eiland voor twee volle dagen en genoten we van de mooie omgeving. Het is aan te raden om een overnachting te boeken zodat je meer van het eiland kunt zien. Mijn hotel tip Nusa Penida is het Coastal Inn en vandaag vertel ik waarom.

Bereikbaarheid

Laten we eerst beginnen met de bereikbaarheid van allerlei plekken op Nusa Penida. De wegen zijn ongelofelijk slecht op het eiland en er zijn maar weinig taxi chauffeurs op het eiland. Gelukkig hadden wij vanuit Bali al een chauffeur geregeld voor de aankomende dagen en werden we dus vanuit de haven opgehaald. Vanuit de haven is het ongeveer 40 minuten rijden naar Coastal Inn. Dit is vrij kort voor Nusa Penida, de meeste plekken die meer in het binnenland liggen zijn binnen 1,5 uur te bereiken. Het hotel ligt aan de hoofdweg in een klein dorpje op het eiland. Ook met de scooter is het goed te bereiken.

hotel tip nusa penida

De kamer

Zelf was ik erg positief verrast door de kamer, het was een stuk groter dan op de foto’s en dat gebeurt niet vaak. Een groot tweepersoonsbed, nachtkastjes, een kledingkast, twee stoelen en een bijzettafeltje. De kamer heeft ook voor een veranda waar je lekker kunt zitten. Alles was aanwezig wat je nodig hebt en zelfs meer. Een flesje koud water stond klaar en een wasrek buiten zorgde ervoor dat we onze bikini’s konden laten drogen. Het is een prachtige plek waar je helemaal tot rust kunt komen. Op Nusa Penida vind je nog geen grote hotels en dat is juist de charme. Het hotel heeft maar vier kamers en heeft daarmee een gezellige sfeer.

De badkamer

De badkamer is groot maar basic. Een douche, toilet en een wasbakje. Een groot pluspunt is dat er shampoo is, voor één nachtje hebben we niet altijd shampoo en douchegel mee. Het enige nadeel is dat er geen douchegordijn is of andere afscherming, hierdoor is de gehele badkamer nat wanneer je gedoucht hebt. Handig is dus om hierop te letten en net voor het slapen te gaan douchen, zodat het ’s nachts kan drogen.

De omgeving van deze hotel tip Nusa Penida

Zoals gezegd ligt mijn hotel tip Nusa Penida in het noordoosten van het eiland in een klein dorpje. Je kunt langs de hoofdweg veilig wandelen doordat er maar weinig auto’s rijden. Langs de hoofdweg vind je voldoende leuke restaurants en cafés waar je kunt eten en drinken. Het hotel ligt aan het strand en dat maakt het erg mooi. Je ziet ’s avonds de vissers terugkomen na een lange dag en kunt genieten van een mooie zonsopkomst. We krijgen ons ontbijt lekker aan het strand en dat is natuurlijk optimaal genieten. De omgeving is prachtig en enkele bezienswaardigheden liggen in dit deel van Nusa Penida.

Prijs voor twee personen inclusief ontbijt per nacht: vanaf €25 euro.

Disclaimer: In dit artikel heb ik affiliatie links geplaatst. Als je boekt via zo’n link, krijgt GlobeGirl daar een kleine bedrag voor. Dit gaat niet ten koste van de prijs die jij betaalt. Zo kan GlobeGirl zich blijven ontwikkelen.

Heb jij een hotel tip Nusa Penida? Zou jij Coastal Inn bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nusa Penida?

~ Wat te doen op Nusa Penida?

Meer Indonesië?

~ Wat te doen op Bali?

~ Gebruik Grab op Bali

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Hotel tip Nusa Penida: Coastal Inn – aan het strand!”

  1. Wat heerlijk dat jullie een grotere kamer hadden dan dat jullie verwachte! En dat er zelfs meer aanwezig is dan meestal het geval is! Alleen jammer van de douche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge