De herfst is een fijne tijd om naar de bergen te gaan en te genieten van de kleurrijke herfstkleuren en de frisse berglucht. Onderweg kun je kiezen voor mooie routes met uitzichtpunten waar je naast mooie foto´s ook kunt genieten van een fijne picknick. Daarom kun je hier de leukste bestemmingen vinden voor een roadtrip door de bergen met mooie herfstkleuren. Maar ook de grootste voordelen van een autovakantie, en tips om meer ruimte in de auto te kunnen creëren.

Chute Montmorency en Île d'Orléans - herfstkleuren

Mooie bestemmingen met herfstkleuren

Als je in Europa wilt blijven, dan heb je natuurlijk enorm veel mooie bestemmingen in de herfst. Denk alleen al eens aan Duitsland met zowel de Eifel als het Zwarte Woud. Je kunt hier vanuit Nederland binnen één dag naartoe rijden en optimaal genieten van de mooie herfstkleuren die de gebieden te bieden hebben. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om verder de bergen in de gaan en echt naar de Alpen door te rijden. In Oostenrijk en Zwitserland kun je namelijk ook genieten van mooie uitzichten met herfstkleuren en fijne autoroutes. Leuk is om te gaan kamperen maar ook een tocht langs verschillende huisjes is een aanrader.

Ik kan natuurlijk niet mijn lievelingsgebied in Europa vergeten dus ook Scandinavië is echt een pareltje in de herfstmaanden. Je kunt hier met de boot naartoe rijden maar ook geheel rijden over de brug tussen Denemarken en Zweden. Onderweg kun je stoppen om een kampvuur te maken en te genieten van de frisse lucht en de herfstkleuren. In Scandianvië mag je uiteraard ook wildkamperen dus dat is ook een tip!

dakkoffer

Hoe creëer je extra ruimte in de auto?

Door het plaatsen van een dakkoffer kun je enorm veel ruimte besparen, zo heb je namelijk altijd goede toegang tot je bagage maar hoef je niet steeds de kofferbak te openen. Maar ook dakdragers kunnen handig zijn door daar de fietsen op te plaatsen of andere vervoersmiddelen zoals ski’s en kano’s. Autodoc.nl keek naar dakdragers universeel en hebben allerlei dakdragers met elkaar vergeleken. Belangrijk bij het gebruiken van een dakkoffer is ook de extra veiligheid. Het zorgt ervoor dat er geen losliggende items door de auto slingeren die ervoor kunnen zorgen dat het zicht van de bestuurder belemmert wordt. Maar ook voor de passagiers is het een stuk prettiger om niet tussen de slaapzakken, tenten en boterhammetjes te zitten.

Het kan zijn dat een koffer voor problemen zorgt tijdens het rijden, als je plotseling van baan moet wisselen wil je niet dat hij verplaatst. Het is verstandig om jezelf in te lezen over het bevestigen. Zoover.nl vertelde hoe je een dakdrager op het dak van een auto installeert. Ook het rekening houden met de snelheid waarmee je een drempel neemt kan nodig zijn. Je moet dus altijd goed opletten als je met een dakkoffer of dakdrager aan het rijden bent.

Voordelen van een autovakantie

Aan een autovakantie zitten een hoop voordelen ten opzichte van een vliegvakantie. Allereerst kun je natuurlijk weg gaan wanneer je wilt, je zit niet aan vliegtijden vast. Zo kun je meteen na werk vertrekken of juist wachten tot de kinderen uit school zijn en meteen op pad gaan. Een groot voordeel naar mijn mening. Daarnaast kun je ook direct vanuit huis vertrekken en hoef je niet eerst naar Schiphol of een ander vliegveld te gaan. En eigenlijk het allergrootste voordeel is de bagage, waar je in een vliegtuig natuurlijk per item betaald. In de auto kun je alles wat je wilt meenemen, zeker als je extra ruimte creëert door een dakdrager of dakkoffer te plaatsen.

Ondanks dat je met een autovakantie veel extra ruimte hebt ten opzichte van een vliegvakantie, lijkt de auto altijd snel vol te zijn. Daarom is het handig om de auto goed in te pakken en zo ruimte te besparen. Tips op Autodoc.nl voor het vullen van een kofferbak. Zo voorkom je dat alles een chaos is en je geen idee meer hebt waar wat ligt. Als laatste grootste voordeel met een auto is de flexibiliteit. Je kunt namelijk overal stoppen waar je wilt en allerlei items meenemen. Dit scheelt een hoop in de kosten doordat je bijvoorbeeld een koelkastje kunt meenemen en zo etenswaren kunt meenemen om onderweg te nuttigen.

Ga jij ook graag in de herfstmaanden op pad? Welke bestemmingen met herfstkleuren vind jij mooi? Laat het ons weten in de reacties!

Meer bestemmingen?

~ Bazel in Zwitserland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge