In de Tsjechische hoofdstad kun je jezelf als fotograaf flink uitleven. Ik deel graag de meest fotogenieke plekken in Praag. Sommige plekken zijn zo mooi, dat je dit bijna niet kunt vastleggen op een foto. Het zorgt ongetwijfeld voor memorabele momenten, die een fotoboek maken waard zijn.

Karelsbrug

Wie aan Praag denkt, denkt aan De Karelsbrug. Het is de “must-see” van de stad. Wie er overheen loopt, ziet een adembenemend uitzicht, tientallen souvenirkraampjes, ansichtkaart verkopers, straatmuzikanten en karikatuurtekenaars. De hele dag door is het er druk en kijk je echt je ogen uit. De Karelsbrug verbindt de Oude Stad met de wijk Malá Strana en is alleen toegankelijk voor voetgangers. Aan het begin van de brug, vind je de toren waar je tegen een kleine betaling in kunt.

Een leuk idee is een combinatie stedentrip en skiën in Tsjechië! 

meest fotogenieke plekken in Praag

De wereldberoemde astronomische klok

In het oude centrum van Praag vind je op het plein de stadstoren met de astronomische klok. Ieder uur is er een schouwspel te zien met figuurtjes uit de 19e eeuw, die uit een poppenkast te voorschijn komen. Het plein stroomt dan helemaal vol met toeristen uit alle windstreken, die allemaal wachten tot de klok begint te slaan. Je kan de kerk ingaan en het uitkijkplatform beklimmen voor een mooi uitzicht over het plein.

meest fotogenieke plekken in Praag

John Lennon wall

De John Lennon muur is helemaal volgetekend met kleurrijke graffiti en daarom hoort deze muur thuis in het rijtje van de meest fotogenieke plekken in Praag! Je vindt deze muur op een rustig pleintje in het Malá Strana district in Praag – Velkoprevorské námìstí. Het is een kunstwerk met kleuren en teksten door elkaar heen. Bij ieder bezoek is de muur veranderd, want er wordt nog iedere nacht op getekend. Ook al heeft de politie dit liever niet, zij maken de muur regelmatig schoon en schilderen deze wit.

Petrinheuvel

De Petrinheuvel staat bekend om de replica van de Eiffeltoren van Parijs, die bovenop de heuvel staat. Petrin is de hoogste van de zeven heuvels van Praag. Vanuit deze toren heb je een prachtig uitzicht over Praag door het uitkijkplatform. Er zijn diverse wandelpaden de heuvel op, maar je kunt ook een tram nemen, de funicular (tram) genaamd. Leuk weetje: als je de heuvel op loopt, kom je langs een appel- en perenboomgaard. En het is toegestaan om het fruit van de bomen te plukken.

meest fotogenieke plekken in Praag
Deze afbeelding komt van Pixabay

Klementinum

Dit is absoluut een van de mooiste bibliotheken ter wereld. Het heet Clementinum (Tsjechisch: Klementinum) en is nu naast de Nationale Tsjechische Bibliotheek ook een museum. Het is in Barokke stijl gebouwd en adembenemend mooi. Het hoogtepunt is de bibliotheekzaal. Deze is alleen te bezoeken onder strikt toezicht en de regels zijn hier heel streng. Helaas is het maken van foto’s dan ook niet toegestaan. Op het plafond zie je een schildering (fresco). In de bibliotheek bevinden zich bijna 22.000 boeken waarvan met name de boeken over wiskunde en natuurkunde van grote betekenis zijn geweest.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Kende jij deze fotogenieke plekken in Praag al? Heb jij nog toevoegingen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Praag?

~ Wat te doen in Praag 10 tips

– Hotel tip Praag

~ Hardrock café Praag, lekker dineren!

26 gedachten over “Top 5 meest fotogenieke plekken in Praag”

  1. Lang geleden dat ik in Praag ben geweest, ik vond het er wel erg mooi. Die John Lennon muur was er toen nog niet volgens mij, kan ik me niet herinneren Ik moet misschien maar weer eens terug 😉

  2. Mooi lijstje! Waar je in Praag ook een foto maakt, het is altijd goed. Het is zo’n fotogenieke stad. Zelf vond ik het park Střelecký Ostrov een fijne plek om te vertoeven. Vanaf het eilandje heb je uitzicht op de kade vol kleurrijke gebouwen en de Karelsbrug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge