Wanneer je een mooie reis gaat maken, begint het vaak bij een droom. Je droomt van het zien van de zoutvlaktes in Argentinië of de sfeervolle stad Buenos Aires. Maar wat het belangrijkste is van alles is dat je dus ook deze verwachtingen op reis wilt terug zien of kunnen voelen. Het is daarom aan te raden om een reis zelf te laten samen stellen zodat je niet teleurgesteld terug komt. Dit artikel over de droombestemmingen voor 2020 is een mix van bestemmingen die ik zou willen bezoeken en bestemmingen die ik zou aanraden om te bezoeken.

Droombestemmingen voor 2020
Deze afbeelding is afkomstig van Pixabay

Tanzania

Bij Tanzania reizen denk je aan de enorme Serengeti woestijn met het wild dat daar ieder jaar overheen trekt. Je denkt aan de Big Five, Kilimanjaro en natuurlijk aan de mooie natuur. Maar als je hier heen reist wil je natuurlijk dat alles goed geregeld is, daarom kun je dus het beste een op maat gemaakte reis maken. Doordat het land enorme klimaatverschillen heeft is het voor mij als Aardrijkskunde docent ook enorm interessant om te bezoeken. Zelf vind ik Afrika echt geweldig en heb ik Tanzania nog hoog op mijn verlanglijstje staan, misschien wel voor 2020. Het is één van de droombestemmingen voor 2020 die veel mensen overwegen.

Droombestemmingen voor 2020

Nepal

In de zomer van 2018 bezocht ik Nepal, nadat het voor mij jarenlang een droombestemming is geweest. En gelukkig werden al mijn verwachtingen werkelijkheid. Zo ging ik wandelen door deze prachtige bergen, bezocht ik meerdere adembenemende tempels en zag ik de hoogste bergen ter wereld. Het is echt een geweldig mooi land en daarnaast is de bevolking ook enorm gastvrij. Iedereen wil je helpen en je komt daardoor soms op unieke plekken terecht.

Droombestemmingen voor 2020
Deze afbeelding is afkomstig van Pixabay

Argentinië

Naast dat Nepal een droombestemming is, is Argentinië dat ook. Argentinië reizen staan dan al vaak op mijn internet browser, ik ben er dol op. Helaas is het er tot nu toe niet van gekomen maar dromen kan altijd. Het land is qua landschappen ontzettend bijzonder, van gletsjers tot woestijnen en van pinguïns op het strand tot slapende vulkanen. Weer voor iemand die geïnteresseerd is in Aardrijkskunde echt een droom. Daarnaast is ook de cultuur fantastisch. Ben jij wel eens in Argentinië geweest?

Droombestemmingen voor 2020

Spitsbergen: droombestemmingen voor 2020

Een bestemming die ik zelf bezocht in 2018. Spitsbergen is één van de beste plekken op aarde om het noorderlicht te spotten. Wij waren hier begin januari en hebben geluk gehad zoals je kunt zien. Daarnaast is het een bijzonder avontuur omdat het is die periode van het jaar 24 uur per dag donker is op het eiland. Het is echt alsof je op de noordpool terecht bent gekomen, alles is wit en er zijn weinig faciliteiten. Het is echt een droom om hier naartoe te gaan. Je moet overigens wel bestand zijn tegen extreme kou.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke van deze droombestemmingen voor 2020 zou jij graag bezoeken? Of welke heb je al eens bezocht? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Rondreis Nepal

~ Budget naar Spitsbergen

2 gedachten over “Droombestemmingen voor 2020: van Tanzania tot Argentinië”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge