De meeste boottochten rondom Mallorca vertrekken vanuit Palma de Mallorca maar de omgeving daar is een stuk minder mooi dan in het noorden van het eiland. De boottocht Alcudia is dan ook een aanrader! Wij hebben de Catamaran Anacaona geboekt en hebben echt een heerlijke dag op het water gehad. Je kunt de boottocht eenvoudig online boeken voor €58,- per persoon. De boottocht duurt van 10:00 tot 15:00 uur.

De boot vertrekt vanaf Port Alcudia

Om een dagje mee te varen met deze catamaran moet je vroeg opstaan want de boot vertrekt om 10:00 uur vanuit Port Alcudia, vanuit onze verblijfsplaats Canyamel is dit ongeveer 45 minuten rijden. Je kunt na de terugkeer nog even genieten van deze mooie haven want die is zeker een bezoekje waard. De leuke winkeltjes langs de boulevard of de restaurants met een mooi uitzicht. Er is vlakbij de haven een groot parkeerterrein waar je de hele dag gratis kunt parkeren.

Boottocht Alcudia

De Catamaran Anacaona

Er zijn verschillende catamarans van de Alcudia Sea Trips, wij gingen op pad met de Anacaona III, de nieuwste van de vloot. De catamaran is ontzettend groot en heeft zelfs een bovendek. Helemaal beneden zijn meerdere toiletten, wat natuurlijk erg fijn is als je een dag op zee zit. Er is een bar waar je de gehele tocht drinken en snacks kunt halen. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende zonnebrand meeneemt want er zijn voornamelijk plekken in de zon. Het personeel is erg vriendelijk en tijdens de tocht stop je op drie verschillende plekken om te gaan zwemmen.

Het snorkelen

Bij de drie verschillende stops, kun je goed snorkelen. Door corona dien je wel zelf een eigen snorkel mee te nemen. De eerste stop, in een mooie baai is voornamelijk een gave spot doordat het water kraakhelder is. Er zwemmen een aantal vissen maar verder is er weinig te zien qua onderwaterwereld. De tweede stop is echt het hoogtepunt qua snorkelen, hier heb je vooral langs de rotsen mooie snorkelspots. Zelf heb je vooral veel gave vissen, onderwaterplanten en twee prachtige zeesterren gezien. Het is dus echt de moeite waard om hier naar de rotsen te zwemmen of kajakken. Bij de derde spot is het het meest ondiep en kun je dus meer zien van de bodem. Hier heb ik meerdere platvissen gezien die zich stilhouden op de bodem van de zee.

Boottocht Alcudia

Andere activiteiten op de boottocht Alcudia: kajakken & suppen

Naast het snorkelen is er nog meer te doen rondom de boot. Op de tweede stop, de langste stop, kun je namelijk ook gebruik maken van de kajakken en sups. Je kunt zelf ergens naartoe gaan en genieten van de omgeving. Een leuke tip is om richting de rotsen te kajakken en daar te gaan snorkelen. Hier heb je namelijk een mooie onderwaterwereld. Het kan best een uitdaging zijn om beide activiteiten uit te voeren aangezien de golven vrij hoog zijn. In het begin zijn de items erg populair maar langzaam gaan steeds meer mensen terug op de boot en kun je zonder in de rij te staan een kajak gebruiken.

Boottocht Alcudia

De lunch op de boottocht Alcudia

De lunch aan boord van de catamaran is goed geregeld. Rond12:30 mag iedereen naar het buffet komen. Waar je kunt genieten van worstjes, kip, varken en pasta salade. Daarnaast zijn er ook broodjes en is het drinken tijdens de lunch kosteloos. De bar is echter de gehele tocht open, dan zijn de kosten voor jezelf. Een cola is €2,50 en het is mogelijk om aan boord te pinnen. Zelf vond ik de lunch eenvoudig maar goed, je krijgt voldoende eten en kunt ook als toetje nog een watermeloen nemen.

Boottocht Alcudia

Dolfijnen in de Balearische Zee

Tijdens het terugvaren naar de haven, varen we niet meer op de motor maar op de zeilen. Dit heeft een speciale reden want hierdoor hebben we meer kans om dolfijnen te spotten. Wanneer iemand begint de roepen, weten we het meteen, er zijn dolfijnen. Een groepje dolfijnen zwemt een stukje mee met de boot en iedereen geniet van dit mooie tafereel. Dit maakt de dag helemaal compleet en met een glimlach van oor tot oor varen we terug de haven in. Wat was dit een heerlijke dag!

Zou jij deze boottocht Alcudia graag willen maken? Heb jij wel eens wilde dolfijnen gezien? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Mallorca?

~ De trein van Soller naar Palma de Mallorca

~ Snorkelen op deze stranden van het eiland

2 gedachten over “Boottocht Alcudia: geniet van de zon, zee en dolfijnen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge